Sophie Lauwers

Gepubliceerd op

Sophie Lauwers benoemd tot Directeur-Generaal van Bozar

Tijdens de ministerraad van 15 oktober heeft de regering besloten Sophie Lauwers aan te stellen als nieuwe Directeur-Generaal van Bozar. Haar mandaat duurt 6 jaar en start op 1 november.

Sophie Lauwers (°1966, Halle) is sinds 2011 Director of Exhibitions van Bozar, en was daarvoor sinds 2002 tentoonstellingscoördinator. Met haar tentoonstellingsbeleid zoekt ze steeds synergiën op tussen klassieke kunst en hedendaagse kunst, maar ook tussen de beeldende kunsten en andere disciplines. Ze heeft oog voor de superdiverse creativiteit in een stad als Brussel. In een geest van vernieuwing en continuïteit zal ze de ontplooiing en de missie van Bozar kunnen voortzetten, samen met het voltallige directiecomité.

Sophie Lauwers: ‘De reacties op mijn benoeming tot directeur-generaal van het Paleis voor Schone Kunsten zijn hartverwarmend. De voorbije twintig jaar in dit huis zijn een ongelooflijk parcours geweest, en vandaag mag er weer een nieuw hoofdstuk starten. Het toekomstverhaal zal ik allerminst alleen schrijven, maar samen met een hechte ploeg en de ruime gemeenschap die ons huis elke dag opnieuw doet leven. Ik dank al wie Bozar een warm hart toedraagt voor het vertrouwen en de gelukwensen: de raad van bestuur, in het bijzonder voorzitster Isabelle Mazzara, het directiecomité, voogdijminister Sophie Wilmès, Etienne Davignon, Paul Dujardin, onze partners, patrons en de vele betrokken kunstenaars. In een razendsnel veranderende wereld is er meer dan ooit nood aan schoonheid, reflectie en verbeelding.