Singing Brussels 2021

Gepubliceerd op

This was Singing Brussels 2021

Een maand lang hebben we ons verdiept en elkaar gevonden in zang, dans en beweging, met alle inspanningen, oefeningen en emoties die erbij horen. We mochten samen voor het eerst in lange tijd herontdekken hoe leuk het kan zijn om te zingen en muziek te maken in gezelschap. Bedankt iedereen – artiesten, partners en deelnemers – om editie 2021 van Singing Brussels zo memorabel te maken!

Van 10 mei tot 6 juni 2021 kon je dankzij een waaier aan activiteiten in het kader van Singing Brussels. Move Your Body, Find Your Voice de band tussen lichaam en stem ontdekken. Na een reeks workshops en onlineconferenties mochten we het festival alsnog in levenden lijve afronden met een workshopweek bij See U en het Huis van Culturen in Molenbeek. We telden bijna 1000 onlinedeelnemers en 220 aanwezigen die van de verschillende disciplines proefden: zang, stepping, body percussion, beatbox, klankyoga, ritme enz., hetzij onder een paraplu, hetzij onder de stralende zon.

Singing Brussels, dat is ook een hele waaier aan activiteiten achter de schermen, om een zo breed mogelijk publiek te laten kennismaken met bewegings- en stemtechnieken. Zo organiseerde Bozar in nauwe samenwerking met Orfeo workshops bij Brusselse verenigingen – denk maar aan een beatbox-initiatie voor de jongeren die worden opgevangen door Samusocial, een zanginitiatie in het rust- en verzorgingstehuis Seniorie Bizet, een ritmeworkshop bij de vereniging Den Teirling, een sessie body drumming in het opvangtehuis Chèvrefeuille of een dans- en zanginitiatie bij het sociale-cohesieproject Akarova.

En geen Singing Brussels zonder Cantania, het educatieve project voor Brusselse basisscholen, georganiseerd door Bozar en het Belgian National Orchestra. We willen de 485 leerlingen en 32 leerkrachten van harte feliciteren. Ondanks dit grillige schooljaar hebben zij doorgezet en samen de cantate Schoollopen op straat onder de knie gekregen.

Bedankt aan alle artiesten en ons publiek om ondanks de bijzondere omstandigheden van deze editie opnieuw present te tekenen. We kijken alvast samen met jullie uit naar volgend jaar!

Viel dit evenement bij jou in de smaak? Schrijf je dan zeker in op de Singing Brussels-nieuwsbrief via deze link of volg de Facebookgroep Singing Brussels en blijf op de hoogte.

Bedankt aan alle artiesten: Briana Ashley Stuart, Laure Stehlin, Thomas Moors, Leen Diependaele, Desta Haile, Supernova, Gwenaël Francotte, Hannelore Primusz, Claire Labye, Sarah Klenes, Katelijn Vanhoutte, Tom Johnson, Katarina Van Droogenbroeck, Maria Helena Schoeps et Morena Brindisi (Intersongs), Klay Mawungu & Super Rumba, Baptiste Vaes, Gaspard Herblot, François Vaiana, Paul Smith, Patricia Van Cutsem, Clara Legros, Catherine Maufroy, Sylvia Planche, Big Ben, Robbe Kieckens.

Bedankt aan al onze partners voor hun gewaardeerde steun: Koor&Stem, À Cœur Joie, Födekam, Orfeo, See U, Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale de Molenbeek, Musiq’3, Allez, Chantez !, Fondation Engie, Loterie Nationale, BNP Paribas Fortis, Maene, Futur 21, Classical Futures Europe, Creative Europe, Fédération Wallonie-Bruxelles, Ministerie Vlaamse Gemeenschap.