Remember to turn down the brightness and mute your phone.

Terug naar het evenement

Axelle Fanyo - Rising Star & Kunal Lahiry

8 Okt.'23
- 11:00

Henry Le Boeufzaal

Kurt Weill (1900-1950)

Complainte de la Seine

Je ne t'aime pas

Youkali

Arnold Schönberg (1874-1951)

fragmenten uit Brettl-Lieder 

  • Galathea 
  • Der genügsame Liebhaber 
  • Seit ich so viele Weiber sah 

Sofia Avramidou (°1988)

Entre les miroirs (compositieopdacht ECHO, Fondation Calouste Gulbenkian, Auditorium-Orchestre national de Lyon en Philharmonie de Paris, Belgische première)

George Gershwin (1898-1937)

The Man I love (Strike up the Band)

Sometimes I feel like a motherless child, negro spiritual

Florence Beatrice Price (1887-1953)

Song to the Dark Virgin

Margaret Bonds (1913-1972)

The Negro Speaks Rivers

William Bolcom (°1938)

fragmenten uit Cabaret Songs (1901)

  • Toothbrush Time 
  • Song of Black Max 
  • Amor 
  • George 

Het woord ‘cabaret’ roept meteen een hele wereld op. De eerste cabarets met muzikale voorstellingen duiken op aan het eind van de 19e eeuw in Frankrijk en daarna over de hele wereld, met als bekendste voorbeelden Les Folies Bergères en Le Chat Noir in Parijs of Café Society in New York. Cabaretliederen in de klassieke muziek verschijnen aan het begin van de 20ste eeuw met componisten als Benjamin Britten of Kurt Weill, en later met Arnold Schönberg en William Bolcom. Hierrond heeft Rising Star Axelle Fanyo een bijzonder mooi programma samengesteld, een vermenging van jazz, gospel en soul met het klassieke repertoire. Met haar warme stem tovert deze charismatische sopraan de Henry Le Boeufzaal om tot een florissant cabaret.

Axelle Fanyo is genomineerd als Rising Star door de Philharmonie de Paris en het Auditorium de Lyon.

Axelle Fanyo

sopraan

De Franse sopraan Axelle Fanyo studeerde musicologie aan de Sorbonnen en zang aan het het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. In 2019 won Axelle Fanyo in Los Angeles de Kaleidoscope Competition, evenals twee prijzen op het recitalconcours van het Classica Festival in Montreal. Ze gaf ondertussen recitals in  onder meer de Opéra de Lille en  het Musée d’Orsay en was te horen in de opera’s van Keulen, Caen, Lyon en Dijon. Met Le Concert Spirituel en Hervé Niquet tourde ze in de barokpasticcio Le baron de Münchhausen en in Le malade imaginaire van Charpentier. Verder trad ze op met Les Siècles en het Orchestre du Capitole in Toulouse.

Kunal Lahiry

piano

De Amerikaans-Indische pianist Kunal Lahiry studeerde aan McGill University en de Hochschule für Musik Hans Eisler in Berlijn. Hij is momenteel BBC New Generation Artist. Ondertussen trad hij al op in Wigmore Hall, Kennedy Center en de Pierre Boulez Saal. Hij heeft een passie voor nieuwe muziek en liet werk van onder meer Nico Muhly, Errollyn Wallen en Heloise Werner in première gaan.