Evens Foundation

‘Kunnen de Europeanen zich de Green New Deal veroorloven ? - uitgesteld’

16 Maa.'20
- 18:30

Met Ann Pettifor

Josep Borrell, hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken, ligt onder vuur omdat hij de inzet van jonge klimaatactivisten in twijfel trekt. Hij vroeg of "jonge activisten bereid zijn hun levensstandaard te verlagen om de Poolse mijnwerkers te vergoeden, want als we de strijd tegen klimaatverandering opvoeren, zullen zij hun job verliezen en een toelage moeten krijgen". 

Kunnen de Europeanen zich deze transformatie, niet alleen van de economie, maar ook van de industrie, financieel veroorloven? In deze lezing geeft Ann Pettifor aan dat Europa zich deze radicale omschakeling van de economie naar een duurzamere toekomst effectief kan veroorloven, met bovendien een eerlijkere, meer gelijke samenleving tot gevolg. En die verandering moet er dringend komen. Ann Pettifor geeft aan hoe we deze verandering praktisch kunnen realiseren, en wel nu meteen.

Ann Pettifor is een Britse econome die het beste bekend staat om haar voorspelling van de grote schuldencrisis in The Coming First World Debt Crisis. In 2019 verscheen haar boek The Case for The Green New Deal, waarin ze oproept tot een drastische omslag. 

De Evens Foundation betreurt u te moeten meedelen dat Ann Pettifor’s lezing  Can Europeans Afford the Green New Deal? voorzien op maandag 16 maart 2020 in BOZAR Paleis voor Schone Kunsten Brussel zal worden uitgesteld omwille van de evoluerende omstandigheden inzake het Coronavirus (COVID-19).

Hoe graag we ook ons engagement met Ann Pettifor, alle betrokken experts en professionals alsook met u als publiek hadden willen nakomen, is het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om het event uit te stellen nu de Belgische regering, Europese en andere instellingen steeds striktere maatregelen nemen in de collectieve inspanning om de verspreiding van het virus in te dammen. 

We zoeken momenteel naar mogelijkheden om het evenement te verplaatsen naar een gunstiger moment en zullen u zo spoedig mogelijk informeren over een alternatieve datum. We hopen u dan alsnog te kunnen ontmoeten.
Wilt u hiervan rechtstreeks op de hoogte gebracht worden, kan u zich registreren voor de nieuwsbrief van de Evens Foundation.

Blijf in tussentijd gezond en we danken u welgemeend voor uw begrip.
 

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

Deze lezing is onderdeel van de Evens Lecture Series

Coproductie