Guided Tour Roger Raveel

Visit & Learn

Rondleidingen

Om optimaal te genieten van de tentoonstellingen in Bozar ben je hier aan het goede adres.

Wij hebben een boeiende rondleiding samengesteld die je kennis aanscherpt en van je bezoek een onvergetelijke ervaring maakt. In de aanloop naar nieuwe tentoonstellingen geven de curatoren een specifieke opleiding aan onze gidsen. Zij maken je wegwijs in de interpretatie van kunst en moedigen je aan om de werken vanuit een originele invalshoek te bekijken. Daarnaast wordt de rondleiding ook afgestemd op jouw specifieke wensen. Ons gidsenteam speelt zo goed mogelijk in op de bijzondere verwachtingen en vragen van de deelnemers aan de rondleiding. Je kan zelf je groep samenstellen of individueel deelnemen aan een rondleiding. Ontdek hieronder de talloze opties.

Rondleidingen

Voor rondleidingen met groepen (vanaf 6 pers.) is er een forfaitair tarief, waarin gids en tickets inbegrepen zijn. De prijs van de rondleidingen varieert naargelang de tentoonstelling en het aantal deelnemers. De exacte prijs staat in het reserveringsformulier.

Rondleidingen voor bedrijven

Offerte op aanvraag.

Deze prijsaanpassing laat enerzijds een volledige en meer flexibele afhandeling van de reservatie toe en anderzijds de financiering van rondleidingen voor kwetsbare doelgroepen en verenigingen. Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen op +32 2 50784 57 of via events@bozar.be

Bepaalde groepen genieten een kortingstarief voor rondleidingen in de tentoonstellingen:  

Schoolgroepen (-26 jaar) 
Tarieven: € 90 tijdens de week en € 100 tijdens het weekend, feestdagen en nocturnes, gids en tickets voor de tentoonstelling inbegrepen.

Kwetsbare doelgroepen en verenigingen 
Rondleidingen op maat zijn mogelijk via Article 27 of Paspartoe aan kansentarief.

Tickets: verschillende kortingsmogelijkheden, contacteer ons (+32 2 507 83 36 of groups@bozar.be). 

Als het voorgestelde tarief een drempel is om naar Bozar te komen, twijfel er niet aan ons te contacteren, dan bekijken we graag samen de mogelijkheden. Gelieve een mail te sturen naar groups@bozar.be.

Groepsbezoeken zonder gidsen

Alle groepstarieven zijn te vinden op de Groepen pagina, een aanvraag indienen kan via het reserveringsformulier.

Om een rondleiding of groepsbezoek te reserveren, gelieve een aanvraagformulier in te vullen (kies het type rondleiding): 
Rondleidingen/groepen volwassenen 
Interactieve rondleidingen/groepen scholen 
Rondleiding op maat (via Art. 27, Paspartoe aan kansentarief, Fonds Vrijetijdsparticipatie of op aanvraag) 
Na ontvangst van het formulier nemen we contact met je op om de rondleiding te bevestigen. 

Frans, Nederlands, Duits of Engels 
Op aanvraag: Spaans, Italiaans, Turks, Hindi, Gujarati 

Boek ook andere soorten bezoeken via de onderstaande activiteiten. 

Rondleidingen zijn mogelijk van dinsdag t.e.m. vrijdag vanaf 10u, het laatste vertrek is om 16u30. Tijdens de weekends zijn er rondleidingen mogelijk van 10u tot en met 14u. 

Een rondleiding duurt anderhalf uur.

Contacteer ons via groups@bozar.be, of telefonisch van maandag tot vrijdag, van 14u tot 17u op het nummer +32 2 507 83 36

FAQ

Rondleidingen moeten minstens drie weken op voorhand worden gereserveerd (of onder voorbehoud, op kortere termijn). 

De betaling moet drie weken vooraf gebeuren.

Bestelling van de gids 
Alle reservaties worden schriftelijk bevestigd met vermelding van de datum, het uur van het bezoek, de betaalwijze en de praktische afspraken. De betaling moet ten laatste drie weken vooraf gebeuren, per overschrijving. 

Bestelling van de tickets 
De bestelling dient op hetzelfde moment als de reservatie van de groep of de gids te gebeuren. De tickets worden verkocht per timeslot. 
De tickets worden besteld bij de reservatie van de gids. Deze dienen uiterlijk 1 werkdag voor het bezoek betaald te worden via ons callcenter en betaal , dat kan met je kredietkaart (Visa, Mastercard of American Express). Je ontvangt je tickets via e-mail. Druk de e-tickets thuis af of sla ze op je smartphone op. Gelieve jouw klantennummer en het reservatienummer bij de hand te houden als je ons contacteert. 
 

Dat kom je te weten op onze Guides on Screen pagina.  

Om het comfort en de veiligheid van de bezoekers te garanderen beperken we het aantal groepen in de tentoonstellingen.  

Momenteel worden er geen externe gidsen toegelaten omwille van de strikte veiligheidsmaatregelen. Ons gidsenteam ontvangt alle laatste updates in verband met deze maatregelen. 
Een inleiding vóór het betreden van de expo zalen is wel mogelijk.  
Gelieve het aangegeven maximum aantal personen per zaal te respecteren.

Vermeld bij je reservatie de vraag om assistentie: wij voorzien alvast medewerkers voor de begeleiding in de lift. Er zijn wandelstokken met zitje ter beschikking aan de ingang van de tentoonstellingen. Bekijk op deze pagina alles over toegankelijkheid.

Wijzigingen of annuleringen moeten minstens drie weken vooraf per e-mail worden aangevraagd via groups@bozar.be. 

‘Corona’ annulatie: als de rondleiding niet kan doorgaan door afwezigheid van de gids of door de annulatie van het evenement, wordt de rondleiding terugbetaald. 

Onze freelancegidsen houden dat moment vrij in hun agenda voor je groep. Indien het bezoek laattijdig geannuleerd wordt, mogen ze het bezoek toch factureren. Gelieve dus minstens drie weken op voorhand je bezoek te verplaatsen of annuleren zodat we niet nodeloos kosten moeten aanrekenen. Een groep zonder gids vragen we uiterlijk twee weken vooraf te annuleren, zodat we de kans kunnen geven aan andere groepen om op dat moment te komen. 

Neem bij vertraging zo snel mogelijk contact op met het onthaal op het nummer +32 479 98 66 12 of op +32 2 507 82 15. 

Bij laattijdige aankomst die ons werd meegedeeld, zullen we de rondleiding inkorten met de duur van de vertraging. Als we binnen het kwartier na het gepland begin van het bezoek geen bericht ontvangen, kunnen we de rondleiding helaas niet meer garanderen. 

Tenzij anders aangegeven in de schriftelijke bevestiging melden de groepen zich aan in het Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel. 
De gids(en) wacht(en) zijn/haar/hun groep(en) op aan de Info Desk (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel). Volg de aanwijzingen op de kaart onderaan deze pagina. 
De deelnemers aan de groepsrondleiding worden minstens 15 minuten voor aanvang van het bezoek verwacht aan de INFODESK. 

Bozar Restaurant en Bozar Café Victor zijn de uitgelezen plekken voor wie nog even of uitgebreid wil nagenieten.  

Bozar beschikt niet over een restaurant waar grote groepen terechtkunnen. In de buurt kan je wel hier terecht om in groep iets te eten of te picknicken:   

Cafetaria BIP – Brussel Info Plein 
Capaciteit: 110 personen 
Van 10:00 tot 18:00 
Reservatie via: bipforrent@bip.irisnet.be 
Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel 

Je vindt alle informatie terug op pagina over bereikbaarheid

Wil je onze expo's in groep bezoeken, maar dan zonder gids?

Meer weten over onze aanpak?