United Music of Brussels

Het Belgian National Orchestra, de Munt en Bozar treden buiten hun muren en bundelen de krachten om samen muziek te laten weerklinken in de straten van het Brusselse stadscentrum.

De 5e editie van United Music Of Brussels pakt uit met een parcours van muzikale avonturen dat artiesten samenbrengt doorheen verschillende sferen en in nauw contact met het publiek.

Dit jaar pakt bestaat het festival uit 3 dagen van muzikale wandelingen. Laat je elke dag meevoeren doorheen een andere wijk op het ritme van vertrouwde deuntjes. Afspraak op 24, 25 en 26 november in de galeries op de Zavel, Bozar en de Koninginnegalerij, maar ook op heel wat andere plekken.

Het is hét moment bij uitstek om intieme concerten mee te pikken tijdens een wandeling doorheen de stad. Zo kan je gratis een symfonisch concert bijwonen van het Belgian National Orchestra met de wereldpremière van de Eerste Symfonie (Ombres Célestes) van Jean-Luc Fafchamps in de Henry le Bœufzaal in Bozar. Dit laatste concert staat ook op het programma van het Ars Musica festival. 

Op het programma

Dag 1 | 24 november 

19h30-23h We trappen United Music of Brussels af met 7 kleine concerten van 30 minuten door de muzikanten van de Munt op kleine atypische plaatsen in de Zavel: de Zavelkerk en verschillende galerijen. Alle concerten zijn vrij toegankelijk, zonder inschrijving.

Dag 2 | 25 november  

12h-20h Van Argentijnse muziek in de Ravensteingalerij, over de concertini (kleine middagconcerten) in de Foyer van de Munt, tot een groot symfonisch concert van het Belgian National Orchestra in de Henry Le Boeufzaal van Bozar. Ook dag 2 belooft voor ieder wat wils! Alle concerten zijn vrij toegangelijk, zonder inschrijvingen behalve de twee concerten in de Munt en Bozar. Je kan je nu al inschrijven:

Dag 3 | 26 november 

11h30-21h We sluiten United Music of Brussels af met een dag vol muziek in de Munt, Cinéma Galaries, de koninginnegalerij, de Sint-Gorikshallen en nog heel wat andere plaatsen. Ook vandaag zijn alle concerten zijn vrij toegankelijk, zonder inschrijving.

Het volledige programma en stadsplan kan je hieronder downloaden in PDF-formaat. Tot dan!