22

Belgian National OrchestraHugh Wolff leiding – Nelson Freire piano

Programma

Dark Sand, Sifting Light Julia Adolphe
Concerto voor piano en orkest nr. 4, op. 58 Ludwig van Beethoven
Symfonie nr. 7, op. 92 Ludwig van Beethoven


Door de maatregelen in verband met COVID-19 kan dit evenement jammer genoeg niet plaatsvinden. In samenspraak met haar partners zoekt BOZAR een nieuwe datum. Als je al een ticket voor dit evenement hebt gekocht, dan vind je hier alle nodige informatie.
 

 

BEETHOVEN 2020

“Mijn meest excellente symfonie”, zo beschreef Beethoven zijn Zevende. Ook bij het groter publiek is dit een van de meest geliefde werken van de componist. Daarnaast worden we voor de gelegenheid geëerd door de komst van Nelson Freire, een van de grootste pianisten van onze tijd, die Beethovens Vierde Pianoconcerto ten gehore zal brengen. Een stuk dat hij in de jaren vijftig van de vorige eeuw al speelde, en door en door kent.
De speciale gelegenheid op deze avond – eigenlijk voor heel 2020 – is de 250e geboortedag van Ludwig van Beethoven. Echter, als het aan Beethoven zelf ligt is het pas zijn 248e geboortejaar. De componist hield namelijk stug vol dat hij in 1772 geboren was, zelfs toen hem het bewijs van zijn doopakte werd gepresenteerd. De werkelijke reden hiervoor zal een mysterie blijven, hoewel velen geloven dat Ludwigs vader Johann hiermee te maken had. Hij zou gelogen hebben over het geboortejaar, zodat zijn zoon nog iets langer de status van ‘Wunderkind’ kon genieten.