18

Symfonieorkest van de MuntAlain Altinoglu leiding – Sally Matthews sopraan – Olivier Latry orgel

Programma

Waves, concerto voor orgel en orkest (Belgische première - opdracht van Elbphilharmonie Hamburg, Orchestre Symphonique de Montréal, De Munt, Orchestre philharmonique de Radio France, La Philharmonie de Paris, Orchestre de la Suisse Romande) Pascal Dusapin
Vier letzte Lieder Richard Strauss
Symfonie nr. 4, op. 36 Pjotr Tsjaikovski


Door de maatregelen in verband met COVID-19 kan dit evenement jammer genoeg niet plaatsvinden. In samenspraak met haar partners zoekt BOZAR een nieuwe datum. Als je al een ticket voor dit evenement hebt gekocht, dan vind je hier alle nodige informatie.
 

Met zijn vier laatste liederen uit 1948 liet Richard Strauss de romantische liedkunst uitdoven in een schitterend diep avondrood. Het is het volmaakte werk om onze concertreeks rond Tsjajkovski en Strauss mee af te sluiten. Sopraan Sally Matthews, die een maand later debuteert in Strauss’ Der Rosenkavalier, gaat met het Muntorkest en Alain Altinoglu hand in hand door deze diepe vreugde en diepe nood, die in Tsjajkovksi’s Vierde symfonie een waardige pendant vinden. En dan is er nog de Belgische première van Pascal Dusapins nieuwste orgelconcerto Waves … Een superieure muziekavond.
 

Wist je dat?

  • Een Frans componist in Brussel

    Portret: Pascal Dusapin

    Wat hebben violist Renaud Capuçon, organist Olivier Latry, het Quatuor Danel, het Belgian National Orchestra en het Symfonieorkest van de Munt met elkaar gemeen? Antwoord: het portret dat BOZAR van de Franse componist Pascal Dusapin schetst. Dusapin is een uitstekend onderwerp voor een portret , want de briljante componist, die uitblinkt in alle genres, van solowerk, kamermuziek en symfonieën tot zang, heeft al lang een bijzondere band met België en de Munt.

    — gepubliceerd op