‘Symfonieorkest van de Munt’

16 mei'20
- 20:00

Vier Letzte Lieder

Door de maatregelen in verband met COVID-19 kan dit evenement jammer genoeg niet plaatsvinden. In samenspraak met haar partners zoekt BOZAR een nieuwe datum. Als je al een ticket voor dit evenement hebt gekocht, dan vind je hier alle nodige informatie.
 

Met zijn vier laatste liederen uit 1948 liet Richard Strauss de romantische liedkunst uitdoven in een schitterend diep avondrood. Het is het volmaakte werk om onze concertreeks rond Tsjajkovski en Strauss mee af te sluiten. Sopraan Sally Matthews, die een maand later debuteert in Strauss’ Der Rosenkavalier, gaat met het Muntorkest en Alain Altinoglu hand in hand door deze diepe vreugde en diepe nood, die in Tsjajkovksi’s Vierde symfonie een waardige pendant vinden. En dan is er nog de Belgische première van Pascal Dusapins nieuwste orgelconcerto Waves … Een superieure muziekavond.
 

Alain Altinoglu
leiding
Sally Matthews
sopraan
Olivier Latry
orgel
Programma
Pascal Dusapin

Waves, concerto voor orgel en orkest (Belgische première - opdracht van Elbphilharmonie Hamburg, Orchestre Symphonique de Montréal, De Munt, Orchestre philharmonique de Radio France, La Philharmonie de Paris, Orchestre de la Suisse Romande)

Richard Strauss

Vier letzte Lieder

Pjotr Tsjaikovski

Symfonie nr. 4, op. 36

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Productie

Copresentatie