Black History Month Belgium

‘Afropolitan Talk: Black female stakeholders in the music industry’

27 Mei'22
- 18:00

In samenwerking met Black History Month Belgium

Ter gelegenheid van de Internationale dag van de rechten van de vrouw organiseerde Black History Month Belgium op 8 maart in de Ancienne Belgique in Brussel een talk rond het thema: Black Female Representation In The Music Industry. Om de getuigenissen en brainstorms van deze avond verder open te trekken, slaan BHM en het Afropolitan Festival de handen in elkaar om een tweede debat te organiseren rond het thema van deze vijfde editie van het Festival: Women Power.

Yemisi Mokuolu (Hatch Ideas, Asa Baako Festival), AsaCharisse Beaumont Oyediwura (Black Lives in Music) getuigen over hun ervaringen als producer, festivaloprichter, artiest, lid van een collectief en algemeen directeur. Ze zullen heel wat verschillende onderwerpen aansnijden, waaronder discriminatie en andere moeilijkheden waarmee ze in hun beroepsleven te maken krijgen.

Deze bijeenkomst wordt gemodereerd door Eric Cyuzuzo, programmaverantwoordelijke voor Black History Month Belgium en Rainbow Nation Brussel.

 

Black History Month Belgium viert ieder jaar in maart de zwarte gemeenschappen van België. BHM wil de manier waarop er gesproken wordt over zowel heden als verleden waarheidsgetrouwer en inclusiever maken.

Podiumkunsten

Concerten

Films

Lezingen & Debatten

Maatschappij & actualiteit

Performance

Art Talk

26 → 29
Mei'22

Afropolitan Festival 2022

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

Dit debat vindt plaats in het kader van de activiteiten van het EU-project Smashing worl(d)s van Kulturen in Bewegung, The Other Space Foundation en Bozar – Paleis voor Schone Kunsten in samenwerking met AfricaMuseum, Afro Rainbow Austria, Queer Base, Silent University, Students of the Post-conceptual Art Practices Studio at the Academy of Fine Arts in Vienna. Smashing worl(d)s is gecofinancierd door de Europese Commissie.

Tarieven

Inschrijving / Inscription

0 -