‘Afropolitan Talk: Dekoloniale perspectieven op videogames’

29 Mei'22
- 14:00

Isabelle Arvers is gamekunstenaar en curator. Haar onderzoek spitst zich toe op de interactie tussen kunst en videogames. Zij heeft de artistieke, ethische en kritische implicaties van digitale games bestudeerd. Sinds 2019 is ze op wereldtournee gegaan om mensen te ontmoeten die videogames gebruiken als een nieuwe taal om dekoloniale praktijken te bevorderen. Ze is in het bijzonder geïnteresseerd in games die zich bezighouden met queer, feministische en dekoloniale praktijken.

Op uitnodiging van het Afropolitan Festival en zijn partner Creative District gaf Isabelle Arvers afgelopen april in Brussel een workshop over countergaming en de creatie van 'machinimas', experimentele films gemaakt op basis van videogame-sequenties. Kunstenaars en studenten (m/v) volgden deze workshop en creëerden hun eigen machinimas die onder meer gender, seksualiteit of raciale stereotypen in twijfel trekken.

Tijdens deze ontmoeting zal Peggy Pierrot, intellectueel en docente aan de Ecole de Recherche Graphique (ERG) in Brussel, haar werk bespreken met Isabelle Arvers.Vervolgens worden de tijdens de workshop geproduceerde films door de auteurs ervan gepresenteerd, waarna een discussie volgt over het creatieve potentieel van videogamepiraterij.   

 

Met: Sahel Bourgeau, Hady-Salomé Dahan, Barbara Lefebvre, Nicole Letuppe, Kenny Mala Ngombe, Laurent Mbaah, Laura Nsengiyumva, Anna Pastor, Ella Spencer.

Performances

Concerten

Films

Lezingen & Debatten

Maatschappij & actualiteit

Performance

Art Talk

26 → 29
Mei'22

Afropolitan Festival 2022

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

Tarieven

Inschrijving / Inscription

0 -