‘AI x Music Festival: Bot Bop’

13 Sept.'20
- 17:00

Musical creation and innovation with AI (Online evenement)

Dago Sondervan is een drummer en expert in het “live coderen”. Samen met multi-instrumentalist Andrew Claes maakt hij experimentele muziek, met gebruik van artificiële intelligentie. Gewapend met een arsenaal aan speciaal ontwikkelde tools en toepassingen wil dit duo een virtuele collega trainen om muzikaal autonoom te worden en in realtime op hen te reageren. Zo worden ze langzaamaan een muzikaal trio.

Na de voorstelling zal er een paneldiscussie plaatsvinden met de kunstenaars en enkele gasten, waarbij onder andere het ontwikkelingsproces van hun creatie zal worden besproken. Daarnaast zullen ze in discussie gaan over het belang en de uitdagingen van AI-modules in live muziekvoorstellingen, meer bepaald bij live impro-settings. Kan er een echte live discussie tussen mens en machine plaatsvinden? Hoe zien de kunstenaars de toekomst van die technologieën? Wat kunnen kunstorganisaties doen bij het ontwikkelen van dit soort nieuwe projecten?
Deelnemers debat (TBC): Andrew Claes, Drago Sondervan en Frederik De Bleser gemodereerd door Camilla Colombo (curator bij Ohme).


Dago Sondervan begon in de jaren '80 als Jazz-drummer, maar raakte in de jaren ‘90 al snel verslaafd aan het maken van elektronische muziek met generatieve software op Atari-computers. Daarna raakte hij betrokken bij de live-coderingsscene.
Muzikant/producer/onderzoeker Andrew Claes is vooral bekend als EWI-speler in de gerenommeerde Belgische band STUFF. Zijn projecten variëren van de obscure en abstracte tot straight up techno.

Frederik De Bleser is de mede-oprichter van EMRG en de maker van NodeBox. Hij haalde een PhD in zijn onderzoek naar de link tussen computers en kunst, en de impact van procedurele grafische toepassingen op grafisch ontwerpers.
 

Je kunt dit online evenement vanaf 13.09.20 bekijken op deze pagina

https://www.bozar.be/nl/magazine/168908-ars-electronica-garden-brussels-by-bozar

​​​​​​​

Elektronische Muziek

Kunsten, wetenschap & technologie

2020-2021

Ars Electronica Garden Brussels, by BOZAR

Praktisch

 

ONLINE EVENEMENT

 

Je kunt dit online evenement vanaf 13.09.20 bekijken op deze pagina

https://www.bozar.be/nl/magazine/168908-ars-electronica-garden-brussels-by-bozar

 

Facebook Event