‘All Around - Mette Ingvartsen & Will Guthrie’

12 Feb.'24
- 19:00

Drummer Will Guthrie en choreograaf Mette Ingvartsen volgden elkaars werk al geruime tijd en werkten occasioneel samen. In dit drum/dans-duo staan ze voor het eerst samen op het podium vanuit hun respectievelijke disciplines. Het resultaat is een fusie van vormen; een dansconcert. In All Around begeeft het publiek zich een voorstellingsruimte ingenomen door een drumstel, bewegend licht en de lichamen van de artiesten. Door een minimaal en repetitief vocabularium te gebruiken, via tol- en draaibewegingen, worden ritme en snelheid de voornaamste componenten van een voorstelling die tot een extatische en tranceachtige intensiteit leidt. 

Will Guthrie is een Australische percussionist die in Frankrijk woont. Hij speelt solo met verschillende combinaties van drums en percussie terwijl hij gebruik maakt van versterking en elektronica.

Mette Ingvartsen is een Deense choreografe. Haar werk wordt gekenmerkt door hybriditeit en is gericht op het uitbreiden van choreografische praktijken door dans en beweging te combineren met andere domeinen zoals beeldende kunst, technologie, taal en theorie.

 

Met Will Guthrie & Mette Ingvartsen

Lichtontwerp en technische leiding Hans Meijer

Dramaturgie Bojana Cvejic

Productie assistent Joey Ng

Management Ruth Collier

Productie Great Investment vzw

Met de steun van Kustenwerkplaats Pianofabriek (Brussel)

Great Investment vzw wordt gesteund door Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid & Deense Kunstraad.

Praktisch

Location

Hortahal

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Tarieven

Standaard

10 -

< 30 jaar

8 -

Kaart : Verhoogde tegemoetkoming / EU Disability

8 -