‘Anne Daems’

14 Mei →
31 Okt.'21

Tuinkamer

Anne Daems (°1966) creëert foto’s, tekeningen, video’s en installaties. In haar werk navigeert ze doorheen onze complexe wereld. Ze focust op details van het alledaagse leven die ze op de voorgrond plaatst en nauwgezet ontleedt. 
Tuinkamer is Anne Daems’ eerste solotentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten. In dialoog met de architectuur van Victor Horta creëert ze in de Raadzaal een totaalinstallatie waarin ze haar eigen tuinutopie exploreert. De tuinkamer lijkt een harmonieuze schuilplaats voor onze jachtige samenleving. Een hedendaagse hortus conclusus voor introspectie, voor connectie met de natuur, voor het mentale welzijn. Maar de utopie bevat kleine doch duidelijke stoorzenders: compostafval, wriemelende wormen, slakken die bloemen aanvreten. Daems ontkracht de idylle door de tuin te infecteren met een wereld die bij velen weerzin oproept en creëert zo een per definitie ambigu universum: de Tuinkamer is zowel oprecht als ironisch en vermengt binnen en buiten, utopie en dystopie.
Anne Daems studeerde aan Sint-Lukas in Brussel en de Rijksacademie in Amsterdam. In 1999 won ze de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst (de huidige Belgian Art Prize). Ze woont en werkt in Brussel.

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Houd je Covid Safe Ticket (CST) en identiteitskaart bij de hand.
Sinds 15 oktober ben je verplicht om een Covid Safe Ticket (iedereen vanaf 16 jaar) te hebben voor alle tentoonstellingen inbegrepen schoolbezoeken. Alle praktische info vind je op onze 'Jouw bezoek' pagina.

Tarieven

Standaard

4 -

+65

2 -

< 30 jaar

2 -

-6

0 -

Prof/Leraar***

2 -

IM/VT***

2 -

ICOM***

0 -

THALYS CLUB(+)***

2 -

PRESS***

0 -

MUSEUMPASSMUSEES***

0 -

BrusselsCard***

0 -

Partners

  • Galerie Micheline Szwajcer

Structurele partner