‘ANTHROPOCENE: The Human Epoch - JENNIFER BAICHWAL, NICHOLAS DE PENCIER & EDWARD BURTYNSKY’

15 Okt.'20
- 19:00

Gallery of the Futures: Screenings

ANTHROPOCENE: The Human Epoch is een cinematografische meditatie over hoe ingrijpend de mens de planeet heeft veranderd. Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier en Edward Burtynsky zijn ervaren filmmakers die meermaals bekroond zijn en ze hebben vier jaar aan deze documentaire film gewerkt. Ze volgen het onderzoek van een internationale groep wetenschappers, de Anthropocene Working Group. Na bijna 10 jaar onderzoek stellen ze dat het holoceen halverwege de twintigste eeuw heeft plaats gemaakt voor het antropoceen, als gevolg van ingrijpende veranderingen door de mens. 
​​​​​​​

JENNIFER BAICHWAL regisseert en produceert al meer dan 20 jaar lang documentaires. Haar films zijn in de hele wereld vertoond en ze heeft verschillende nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept. Ze is een gepassioneerde ambassadeur van Share Her Journey, de campagne waarvoor ze zich vijf jaar lang inzet om meer vrouwen achter en voor de camera te krijgen.
 

NICHOLAS de PENCIER is documentairemaker, producer en cameraregisseur. Hij werd o.a. bekroond voor Let It Come Down: The Life of Paul Bowles (International Emmy), The Holier It Gets, (Best Canadian Doc, Hot Docs) en The True Meaning of Pictures (Gemini, Best Arts). 
 

EDWARD BURTYNSKY is een van ’s werelds meest gerespecteerde fotografen. Zijn opmerkelijke foto’s van industriële landschappen zijn opgenomen in de collecties van meer dan zestig toonaangevende musea wereldwijd. 

2020-2021

BOZAR x Klimaat

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels
  • Ondertiteling: Frans

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector.
Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.