‘BOZAR x Klimaat’

2020-2021

De klimaatopwarming, milieurampen, de bedreiging van natuurlijke omgevingen, de consumptiemaatschappij en de kloof tussen de mens en andere levende wezens voeren naar een breuk in onze samenlevingen. De COVID-19-crisis heeft die breuk en de ernst ervan alleen maar in de verf gezet. 
"Wanneer alles tot stilstand komt", zo schrijft filosoof Bruno Latour, "kan alles in vraag gesteld worden, kan alles worden bijgestuurd, geselecteerd, gezift, onderbroken worden ter verbetering of net worden versneld." Een terugkeer naar het "normale" is onmogelijk en mág het uitgangspunt niet zijn. Laat ons nu dus nieuwe waarden vastleggen, een nieuwe economie bedenken, een andere toekomst nastreven. 
Via de expo Galerij der Toekomsten, een selectie films (documentaires, fictie, experimentele werken,…) en debatten, zet BOZAR je een andere bril op en worden de huidige milieuverschuivingen vanuit andere standpunten belicht. Zo neemt BOZAR je mee op een positieve, leuke, interactieve of hallucinante reis rond de wereld, om een beter beeld te schetsen van haar uitdagingen en mogelijkheden.
 

Beluister gratis de playlist "Art & Climate " van BOZAR op Spotify. Deze luisterfragmenten zijn zorgvuldig samengesteld door OUTHERE