‘Antwerp Symphony Orchestra, Chan, Volodin’

5 Mei'22
- 20:00

Een levende legende: zo kan je Martha Argerich gerust noemen. Mis de kans niet om haar samen met de eveneens weergaloze pianiste Polina Leschenko het geliefde Dubbelconcerto voor piano van Poulenc te horen spelen, naast de kleurrijke tweede suite van Ravels Daphnis et Chloé. Muzikale verrassingen van de avond zijn zonder twijfel het aangrijpende D’un soir triste uit 1918 van Lili Boulanger die datzelfde jaar op amper 24-jarige leeftijd stierf en de Sinfonietta van Poulenc, een luchtige, maar meesterlijke mini-symfonie die onder leiding van Elim Chan garant staat voor een memorabele luisterervaring.

​​​​​​​

Tot onze grote spijt moet Martha Argerich haar concertreeks met Antwerp Symphony in België en Nederland annuleren vanwege gezondheidsproblemen. Polina Leschenko, die samen met haar het Dubbelconcerto van Poulenc zou spelen, zal bijgevolg ook niet optreden bij Bozar. We wensen Martha Argerich een spoedig herstel toe en hopen hen allebei in de toekomst nog een keer te mogen verwelkomen.

We zijn verheugd en ontzettend dankbaar om aan te kunnen kondigen dat pianist Alexei Volodin – kamermuziekpartner van o.a. Sol Gabetta, Janine Jansen, Julian Rachlin en Mischa Maisky – tijdens dit concert zal optreden. In plaats van het Dubbelconcerto van Poulenc brengt hij het Derde Pianoconcerto van Beethoven. De rest van het programma – Lili Boulanger's D'un soir triste, Sinfonietta van Poulenc en Ravels Suite nr. 2 uit Daphnis et Chloé – blijft ongewijzigd.
Deze wijzigingen geven geen aanleiding tot terugbetaling of omruiling.​​​​​​​ ​​​​​​​Je ticket blijft geldig.

Antwerp Symphony Orchestra
Elim Chan
leiding
Alexei Volodin
piano
Programma
Lili Boulanger

D’un soir triste

Ludwig van Beethoven

Concerto voor piano en orkest nr. 3, op. 37

Francis Poulenc

Sinfonietta

Maurice Ravel

Daphnis et Chloé, suite nr. 2

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Tarieven

Standard

38 - 28 - 18 - 10 -

-30

14 - 10 - 10 -