Art on Paper
Studio Gondo

‘ART ON PAPER 2019’

25 → 27
Okt.'19

De beurs voor hedendaagse tekenkunst in Brussel

Sinds 5 jaar organiseert Art on Paper, in hartje Brussel, een internationale beurs waarin een uniek panorama van de kwaliteit en de diversiteit van de hedendaagse tekenkunst wordt aangeboden. 

In samenwerking met BOZAR biedt de Art on Paper beurs de gelegenheid aan het publiek van professionals en liefhebbers, om deze diversiteit te ontdekken aan de hand van soloshows van kunstenaars, die werden geselecteerd door zowel gevestigde als opkomende, Belgische en internationale galerijen.

De tekenkunst heeft sinds enkele decennia terecht haar plaats als autonome kunstvorm opgeëist. Zij wordt niet meer herleid tot de voorbereidende of ondergeschikte categorie waarin zij lange tijd werd gerangschikt en geeft voortaan haar eigen kenmerken bloot. Deze opkomst als volwaardig medium heeft er op paradoxale wijze toe bijgedragen dat zij haar toepassingsgebied heeft kunnen uitbreiden, zich buiten het kader van het tekenblad heeft begeven en soms zelfs eraan onttrokken…… Art on Paper ondersteunt deze evolutie ten zeerste en wenst de inventieve benadering van de tekenkunst te belichten, waarbij tegelijk het belang van de beweging en de lijn, de uitdrukking en de intimiteit van het werk wordt benadrukt.

Om het vijfjarig bestaan op te luisteren en om de vitaliteit van de hedendaagse creatie nog breder in beeld te brengen, organiseert deze editie van de beurs voor het eerst de Brussels Drawing Week 2019. Er zal een gecondenseerd programma worden aangeboden dat tot stand werd gebracht door meer dan 20 van de belangrijkste kunstinstellingen, -centra of -scholen in Brussel. De Brussels Drawing Week vindt plaats van 22 tot 27 oktober 2019.

Met deze initiatieven en dankzij de steun van haar partners en ook de uitreiking van de ''SOFAM-prijs voor de beste solo-show'' wil Art on Paper meer dan ooit het beste van de hedendaagse tekenkunst in Brussel voorstellen. De beurs wenst ook, samen met de galerijen, de opkomende kunstenaars en kunstprofessionnals te ondersteunen. Als blijk van dit engagement, wordt elk jaar de EECKMAN ART PRIZE uitgereikt, waarbij aan de laureaat een productiesubsidie wordt toegekend en een tentoontstellingsruimte tijdens de beurs.

Meer dan ooit brengt Art on Paper een onverschrokken ode aan een medium dat altijd buiten de lijnen durft… tekenen.

Praktisch

Location

Ravenstein circuit

Gratis voor kinderen onder 12 jaar
Toegang voor gehandicapten voorzien

Georganiseerd door

Samenwerking