‘Art & Science Talk : Colliding Epistemes’

5 Mei'22
- 17:00

Veranderende samenwerkingen tussen kunst en wetenschappen in tijden van een planetaire crisis

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling Colliding Epistemes. Science for Art's sake? houdt Bozar een Art & Science Talk in de Rotonde Bertouille. Terwijl het sociale en economische bouwwerk van de industriële moderniteit beeft onder de druk van de klimaatafbraak, beginnen ook de kennissystemen van het Antropoceen te ontrafelen. Dit panel onderzoekt de veranderende samenwerking tussen kunst en wetenschap in het tijdperk van de een planetaire crisis. Hoe en waarom zijn grenzen vervaagd? Zou wrijving tussen kunst en wetenschap productiever kunnen zijn dan consensus, in het transdisciplinaire streven naar antwoorden op aardse urgenties?

 

Met: Chus Martinez (hoofd van het Institute of Art Gender Nature van de FHNW Academy of Arts and Design in Basel, Zwitserland, ES), Kat Austen (kunstenaar, DE), Markos K. Digenis (marien marinebioloog, GR), gemodereerd door Maja & Reuben Fowkes (curatoren, UK)

 Programma:

  • Keynote door Chus Martinez. De culturele herbebossing van Europa. Of hoe de wereld overgaat naar een stadium van gefuseerde epistemologieën en bezielde wetenschap.
  • Panelgesprek met Kat Austen (Studiotopia artist in residency), en Markos K. Digenis (Studiotopia scientist in residency), gemodereerd door Maja & Reuben Fowkes, curatoren van de tentoonstelling.

Praktisch

Location

Bertouille Rotonde

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Taal: Engels

Gratis, op inschrijving


Na de talk vindt de vernissage van de tentoonstelling 'Colliding Epistemes' plaats. Indien je wenst deel te nemen aan de vernissage, gelieve je in te schrijven