‘Avant-Première : CHANCE - Effi & Amir’

22 Sept.'20
- 20:45

In aanwezigheid van de regisseurs

Vier Soedanese jongeren verschansen zich op een snelwegparking in een vrachtwagen. Ze willen koste wat het kost Engeland bereiken, en zouden er alles voor doen. Het is een nacht als zo vele andere. Een nieuwe poging, een nieuwe kans.In de loop van een nacht herbeleven deze vier jongeren, tussen de vier muren van een rijdende rechthoek, hun dagelijkse realiteit in deze verduisterde doos.

Het visuele kunstenaarsduo Effi Weiss (Israël, 1971) en Amir Borenstein (Israël, 1969) werkt al sinds 1999 samen. Hun werk is een kruisbestuiving van verschillende kunstdisciplines, waaronder video, installaties en participatieprojecten. Hun werken zijn te zien in musea, hedendaagse kunstencentra en festivals. Naast hun gezamenlijke projecten werken beide kunstenaars ook samen met andere artiesten, zoals video-editors, fotografen en makers van visuele effecten. Bovendien ontvangen ze overal ter wereld een uiteenlopend publiek in hun workshops.De docu-fictie CHANCE is hun derde documentaire langspeelfilm.

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels Frans Arabisch
  • Ondertiteling: Frans Nederlands

Chance - Effi & Amir (BE / 2020 / 75’)

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.​​​​​