‘BOZAR ELECTRONIC SERIES’

16 Okt.'19
- 20:30

Heb je het niet zo begrepen op de waanzin van de dancefloor en mag het allemaal wat intiemer? Dan is BOZAR ELECTRONIC SERIES je op het lijf geschreven. Tijdens deze avonden ontdek je de nieuwste muzikale trends die de grenzen van electro en experimentele muziek verleggen. 

Valgeir Sigurðsson (Is) & In Praise of Folly (B) stellen voor: Cognitive Models

De IJslandse componist en muziekproducer Valgeir Sigurðsson bouwde een genre-overschrijdend oeuvre uit met film-, tv-, orkest-, theater- en dansmuziek, maar ook met elektronisch werk en zelfs de muziek voor een computerspel.
Samen met zijn vrienden en collega-componisten Nico Muhly en Ben Frost stampte Valgeir in 2006 het label Bedroom Community uit de grond. Hij producete nagenoeg alle releases van het label, maar droeg als producer, arrangeur, technicus en performer ook zijn steentje bij tot meer dan 100 opnames van artiesten als Björk, Feist, Bonnie ‘Prince’ Billy, Ane Brun, Damon Albarn, Anohni en CocoRosie. 
In Praise of Folly is een Brussels strijkkwartet van klassiek geschoolde muzikanten. Als kinderen van hun tijd streven ze een filosofie na van samenwerking, uitbreiding en genre-overschrijdend werk. 
Met hun doel om de klanken van strijkers in een elektronisch jasje te stoppen, viel hun oog al snel op het werk van Valgeir Sigurðsson, met name zijn recentste strijkerscomposities. Het kwartet raakte geïntrigeerd door de texturen en klanken die Sigurðsson schept, en vroeg hem om samen met hen een album uit te werken. 
Het resultaat wordt in wereldpremière voorgesteld tijdens BOZAR Electronic Series.
Klara Lewis (Se)
De componiste Klara Lewis zag het levenslicht in Zweden in 1993. Haar debuutalbum uit 2014 bij het Weense platenlabel Editions Mego kon meteen op veel bijval rekenen. Al snel volgde een EP bij het label van Peder Mannerfelt. In 2018 nam ze – opnieuw voor Mego – een album op met de Britse producer Simon Fisher Turner. De muziek van Klara Lewis is een bijzonder persoonlijke mix van field recordings en abstracte, ritmische texturen die ze langzaam maar zeker tot hybride klanklandschappen kneedt. Hoewel haar complexe aanpak moeilijk te omschrijven valt, behoort ze zonder twijfel tot de digitale avant-garde in het hedendaagse muzieklandschap. Ze slaagt erin haar klanken naar warme, kronkelende en pure regionen te voeren.

Kunsten, wetenschap & technologie

Dans

Festival

2019-2020

NORDIC Festival

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Geluidsniveau

Niveau 3 ≤ 100 db. Gratis oordopjes.