‘NORDIC FALL’

17 Sept. →
15 Dec.'19

De Scandinavische landen zijn zowat een obsessie geworden voor de rest van de wereld. Ze herbergen niet alleen progressieve, innovatieve maatschappijen bij uitstek of adembenemende natuurlandschappen en uitmuntende hotspots voor design en lifestyle, maar staan ook wereldwijd bekend als pleitbezorgers voor de sociale en ecologische zaak.

Van Groenland in het westen tot Finland in het oosten wonen er 27 miljoen mensen in een gebied dat het op zes na grootste land ter wereld zou kunnen vormen. De uitgestrekte, diverse regio omvat ook Zweden, Denemarken, Noorwegen, IJsland, de Faeröer en Åland, en heeft zo veel meer te bieden dan de reguliere toeristische trekpleisters en clichés.

In het kader van Renaissance 2.0 nodigt BOZAR je deze herfst graag uit in Brussel voor Nordic Fall. We zetten de innovatieve aspecten, het Noordse gedachtegoed en de creatieve invalshoeken in de verf die de Scandinaven aan de dag leggen op specialisatiedomeinen als stedelijke duurzaamheid, technologie en innovatie, het Poolgebied en gelijkheid. Trek samen met ons op ontdekking door de Scandinavische samenleving via verschillende kunstvormen waaronder muziek, literatuur, tv en film.

Uit studies blijkt vaak dat Scandinavië een van de gelukkigste regio’s ter wereld is, maar wat betekent dat eigenlijk als we verder kijken dan de krantenkoppen? Waaraan heeft de Scandinavische samenleving die onderscheiding verdiend, terwijl sommige mensen toch nog door de mazen van het net glippen? En hoe strookt dat beeld met de soms donkere en brutale onderbuik van de menselijke maatschappij die tot uiting komt in het inmiddels internationale exportproduct Nordic Noir?

Duffel je goed in, want het belooft een frisse herfst te worden met Nordic Fall!

Praktisch