SoundImageCulture (SIC)

‘Cemetery - Carlos Casas’

13 Juni'21
- 20:00

Screening & Conversatie met de regisseur

​​​​​​​​​​​​​Na een verwoestende aardbeving staan Nga, een oude olifant en Sanra, zijn mahout, op het punt te beginnen aan een reis om het mythische olifantenkerkhof te vinden. Ze worden heimelijk gevolgd door een groep stropers. Zij zullen één voor één sterven onder mysterieuze omstandigheden terwijl de toeschouwer langzaam in de antagonist veranderd, op een audiovisuele reis naar het olifantenkerkhof en verder.

Cemetery is een experimentele film in drie delen, drie visies en drie manieren om de audiovisuele ervaring te begrijpen. (...) Het eerste deel is voornamelijk gericht op de stem en de geluidswereld van de olifant. De tweede focus is natuurlijk geluid, en de derde wordt muziek. (…)  Dit tweede deel is een samenwerking met geluidskunstenaar Chris Watson. Een collage van geluiden uit verschillende delen van de wereld, een clash tussen opnames op de meest fantastische locaties en plaatsen.” (Carlos Casas)

Carlos Casas (°1974, Barcelona, Spanje) is een filmmaker en kunstenaar die werkt met film, geluid en beeldende kunsten. Zijn films werden reeds vertoond en bekroond op festivals over de hele wereld.

2020-2021

BOZAR x Klimaat

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels Sinhalese
  • Ondertiteling: Engels

(FR/UK/PL/UZ, 2019, 85', DCP)

De vertoning wordt georganiseerd in samenwerking met SIC (SoundImageCulture). 

Het gesprek met de regisseur (op afstand) zal gemodereerd worden door Stoffel Debuysere (Courtisane Festival).

Tarieven

Standard

8 -

-26

6 -

Samenwerking

Partners

  • Bebat