‘CHICK COREA & HERBIE HANCOCK’

5 Juli'15
- 20:00

Publieken

Chick Corea en Herbie Hancock, twee legendes van de jazz gaan in dialoog op zondag 5 juli 2015 op het podium van het Paleis voor Schone Kunsten! De ultieme kans om getuige te zijn van de jarenlange muzikale band tussen twee meesters van de improvisatie.

Chick Corea toetst met een ongebreidelde creativiteit zowat alle muziekstijlen af tijdens zijn decennia lange carrière, steeds genereus musicerend op het schepst van de snee. Herbie Hancock, bekroond met 14 Grammy Awards, is één van de pioniers van de elektronische muziek en de jazz fusion.

Reeds meer dan een halve eeuw volgen Herbie Hancock en Chick Corea hun eigenzinnige koers waarbij ze voortdurend nieuwe horizonten verkennen en de piano heruitvinden. Wanneer hun muzikale parcours elkaar kruist, levert dit telkens opnieuw muzikaal vuurwerk op. Denk maar aan het live album ‘An evening with Herbie Hancock & Chick Corea: in concert’. Beide heren delen een muzikaal verleden met Miles Davis en drukken tot op de dag van vandaag een onuitwisbare stempel op de jazz en ver daarbuiten.
In het unieke èn historische duoconcert op zondag 5 juli 2015, regeren deze maestro’s over het podium van het Paleis voor Schone Kunsten. Verwacht u aan een - nu al legendarische - muzikale face-to-face op piano.

Website : http://chickcorea.com/
www.herbiehancock.com/home.php

Facebook: www.facebook.com/chickcorea
www.facebook.com/herbiehancock

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Copresentatie