‘The Climate Projections - Frank Theys’

4 Juni'22
- 17:00

Visualisatie van klimaatverandering in 3 acts

Op initiatief van filmregisseur en beeldend kunstenaar Frank Theys worden 4 wetenschappers uit verschillende disciplines uitgenodigd met als doel een breed inzicht te geven in de impact van klimaatverandering en de dynamische interactie met geopolitieke ontwikkelingen. Het debat is een initiatief van Frank Theys. Het idee is om wereldwijde veranderingen als gevolg van klimaatverandering te visualiseren op een wereldkaart. Op een grote tafel zal Frank Theys een wereldkaart schilderen en elke spreker uitnodigen om met verf en penseel de mogelijke veranderingen aan te geven die in de loop van deze eeuw kunnen plaatsvinden, gezien vanuit verschillende invalshoeken - op geologisch vlak, ecologisch, geopolitiek, migratie, mitigatie. De presentatie zal bestaan uit 3 ‘acts’, met een best-case scenario, een middenweg scenario en een worst-case scenario, en wordt gevolgd door een discussie met het publiek.


Deelnemers:

 

- Prof. Dr. Philippe Huybrechts (geograaf aan de VUB, Brussel en hoofdschrijver van de 6de IPCC report, Working Group 1)

- Prof. Dr. Mara Baudena (Milieuactiviste en Onderzoekster aan het Instituut voor Atmosferische Wetenschappen en Klimaat inTurijn, Italië - CNR-ISAC))

- Kolonel Roger Housen (voormalig kolonel van het Belgisch Leger en conflict analist bij de NAVO)

- Lore Van Praag (hoofd van het Centrum voor Migratie en Interculturele Studies CeMIS aan de Universiteit Antwerpen)

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

Geluidsniveau

Niveau 1 ≤ 85 db

Tarieven

Standard

8 -

-26

6 -

Copresentatie

Hoofdsteun

  • medegefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie

In het kader van

  • Studiotopia