Bozar
CNCD-11.11.11
Oxfam Belgie Belgique
11.11.11

‘Climate talk: COP-26: Bla bla bla or way forward?’

18 Nov.'21
- 19:30

In november vindt de 26e VN klimaatconferentie (COP-26) plaats, waar 196 landen het klimaatakkoord van Parijs waterdicht moeten maken. Na 2 jaar uitstel door de Covid-pandemie, verontrustende berichten van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) en een zomer vol wereldwijde klimaatrampen, komt de COP geen dag te vroeg. Met minder dan tien jaar om de klimaatdoelstellingen van 2030 te halen, zijn alle ogen gericht op Glasgow. Wordt de COP in de woorden van Greta Thunberg, meer dan een hoop ‘bla bla bla’? 
Samen met Jada Kennedy (Y4C), François Gemenne (ULiège, GIEC), Aissatou Diouf  (CAN West Afrika) et Zakia Khattabi (Minister van Klimaat) ​​​​​​​kijken we terug op de COP en blikken we tegelijk vooruit. Is er vooruitgang geboekt? Wie kwam er aan het woord, en – met het oog op de vaccin-ongelijkheid die toegang tot de COP voor velen nog moeilijker dan anders maakte: wie werd er niet gehoord? 

Frank Theys’ kunstinstallatie Chronicle of an Extinction Foretold helpt om de abstracte cijfers waar onderzoekers en politici mee goochelen, te visualiseren. Zijn beelden zullen ons door het gesprek gidsen.

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans Nederlands
  • Vertaling: Frans Nederlands

Tarieven

Inschrijving / Inscription

0 -