‘COLOURS OF THE RAINBOW : WE ARE FAMILY’

16 Dec.'20
- 19:00

Welke waarde heeft het gezin voor de LGBTQIA+-gemeenschappen in Brussel in 2020?

Om het niet-traditionele of regenboog-familieleven in Brussel anno 2020 beter te begrijpen, nodigden BOZAR, VICE en equal.brussels een aantal leden van de LGBTQIA+-gemeenschappen uit om met beeldmateriaal hun ervaringen te delen in de documentaire "Colours of the Rainbow : We are Family". Met o.a. Jessica Gysel, Fabien Gaudry, Jaouad Alloul, Rachael Moore, Joelle / Eclipse, Jhaya La Vogue, Nick Arnaud Giriyuja.

 

Binnen je familie en in je naaste omgeving krijgt je eigen identiteit voor het eerst vorm. Maar wat als je familie er anders uitziet dan wat beschouwd wordt als een ‘traditionele’ familie? De auteurs van de documentaire gaven het woord aan enkele personen uit de Brusselse LGBTQIA+-gemeenschappen. Naast deze interviews komen in de film ook verhalen van andere Brusselaars aan bod via audiofragmenten, om zo de verschillen maar ook raakvlakken tussen het mainstream en regenboog-familieleven aan het licht te brengen.

 
De avant-première is gepland op woensdag 16 december om 19 uur op het YouTube-kanaal van VICE Belgium. De film wordt gelanceerd met een live (dubbel)interview met Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Huisvesting en Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou en de Inclusion Advisor van BOZAR Yamina El Atlassi door Souria Cheurfi (Lead Editor van VICE Belgium), en een panelgesprek met enkele van de talenten uit de film, met ruimte voor vragen van het publiek.  

 

Programma:

19:00 Documentaire "Colours of the Rainbow : We are Family" online te bekijken via YouTube (VICE).
19:30 Live interview via het Facebookevent
19:40 Paneldiscussie met Jaouad Alloul, Nick Arnaud Giriyuja, Rachael Moore en Joelle / Eclipse via het Facebookevent
20:00 Einde
 

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel