Goethe-Institut Brüssel

‘Dance With A Bullet - Dhyaa Khaled Joda’

14 Maa.'22
- 19:00

Dance with a bullet is een documentaire die een periode van tien jaar bestrijkt en twee parallel verlopende verhalen vertelt: dat van de filmmaker, in het begin 23 jaar oud, en dat van zijn beste vriend, Anmar Taha, een jonge, 19-jarige danser. In 2004 wordt Anmar in Bagdad door een kogel geraakt. Hij vreest voor zijn leven en vlucht weg uit Irak. Dhyaa doet hetzelfde. Vanaf dat tijdstip documenteert de filmmaker het leven van de danser, jarenlang en in verschillende landen. 

Dhyaa Khaled Joda werd in 1979 geboren in Bagdad. Hij studeerde film aan de Universiteit voor Schone Kunsten in Bagdad. Na zijn studie bleef hij in de hoofdstad en werkte hij voor tv-zenders zoals Al Jazeera, Al Arabiya en Alhurra. Hij was ook cameraman voor Operation filmmaker, de documentaire van Nina Davenport. Dhyaa Khaled Joda heeft Bagdad in november 2005 verlaten en woont sindsdien in België.

De film wordt gevolgd door een gesprek in het Engels met Dhyaa Joda (regisseur) en Nazar Hussein Mhawi Al-Sudani (Director of Photography), gemodereerd door Livia Tinca (programmator).

Performances

Festival

1 Feb.'21 →
31 Dec.'23

Halaqat

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Ondertiteling: Engels
  • Originele versie: Arabisch

Tarieven

Standard

8 -

-26

6 -

In het kader van