‘Dans quel monde rêvons-nous ?’

17 Sept.'20
- 19:00

Dag 1

De eerste avond vangt aan met Horror & King Baxter, een klankperformance met ecofeministische science-fictionverhalen waarin Baxter en Horror vanop aarde berichten over een pijnlijke periode en oproepen tot een xenofeministische opstand in vier hoofdstukken: water, aarde, lucht, vuur.

Daarna is Laryssa Kim aan de beurt. Deze Italiaans-Congolese zangeres en componiste woont in Brussel en neemt haar publiek op sleeptouw in een ritueel concert, een dromerige trance, doorheen hypnotische sferen, stemuithalen, gezongen passages en weemoedige ritmes, met bijhorende beelden.

We sluiten dit drieluik af met een reeks vertoningen van artistieke video's die uiteenlopende visies van vrouwen op de wereld belichten en vragen behandelen gaande van de zoektocht naar Kameroense roots of onze ecologische voetafdruk tot een dialoog rond ecoseksualiteit. Deze werken trachten onderdrukkende culturele en maatschappelijke obstakels omver te werpen en de mechanismen van de verdrukking van vrouwen op te heffen door de meervoudige identiteit van de vrouw naar voor te schuiven.

 

Programma 17.09

19.00 Horror & King Baxter (Performance 'balaineS')

19.45 Concert: Laryssa Kim

20.30 Filmvoorstellingen: À l’Ouest van Violaine Le Fur & Amor Vegetal van Małgorzata Rabczuk

​​​​​​​

Programma 18.09

Praktisch

Location

Dakterras Errera

Koningsstraat 10 1000 Brussel

Verplichte reservering


Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.


Een initiatief van de leerstoel Mahmoud Darwich, in het kader van BOZAR Open Air.C urator: Ichraf Nasri / Xeno vzw (Tunis/Brussel). Kaderend in het Tunesiëjaar van de Fédération Wallonie-Bruxelles.

 

Met dank aan Pianofabriek.

In het kader van

  • Leerstoel Mahmoud Darwish