Les Grandes Conférences Catholiques

‘David Van Reybrouck’

16 Jan.'23
- 20:30

La colonisation de l’avenir

De Nederlandstalige Belgische schrijver, dichter en essayist David Van Reybrouck is een van de meest briljante intellectuelen van zijn generatie.

Zijn essay Congo, een geschiedenis dat de Prix Médicis won en in vele talen werd vertaald, werd veel gelezen, evenals zijn manifest Tegen verkiezingen, dat deelname van burgers aan de democratische besluitvorming wilde vergroten.

David Van Reybrouck is ook auteur van verschillende boeken, waaronder verhalen, toneelstukken en poëzie. Zijn beschouwingen zijn diepgaand, door de geschiedenis ingegeven en genieten een grote uitstraling.

Voor ons forum heeft David Van Reybrouck ervoor gekozen zich uit te spreken over de ecologische toekomst van onze planeet. Volgens David Van Reybrouck hebben we het kolonialisme van het verleden nooit helemaal kunnen verwerken, maar hebben we nog niets gedaan aan de dramatische manier waarop we nu de toekomst koloniseren. De mensheid nadert de volgende eeuw met dezelfde ongevoeligheid, hebzucht en kortzichtigheid waarmee zij zich in het verleden de continenten heeft toegeëigend. In zijn lezing zal David Van Reybrouck de "kolonisatie van de toekomst" onderzoeken en verschillende remedies voorstellen tegen deze brutaliteit die niet bij naam wordt genoemd.

Als titel voor zijn lezing op ons forum koos hij: La colonisation de l'avenir.

Lezingen & Debatten

Hosted Events

2022-2023

Les Grandes Conférences Catholiques

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Tarieven

Standaard

27 -

< 30 jaar

10 -