‘De Schaduwwerkers - Annelein Pompe’

4 Feb.'22
- 19:00

Bozar is verheugd om in samenwerking met SoundImageCulture - SIC en Atelier Graphoui, de première van Shadow Workers van Annelein Pompe te presenteren. De vertoning wordt voorafgegaan door A Day's Work van Nina de Vroome en gevolgd door een Q&A met de twee regisseurs.

De Schaduwwerkers van Annelein Pompe is een fabel-documentaire waarin de andersomduif genaamd Lukaku ons het verhaal vertelt over Usman en de Nederlandse Nietsnut. Usman werkt in een nachtwinkel en kan alleen overdag slapen wanneer de Nietsnut in de honingwinkel werkt. Samen belichamen ze het non-stop werkritme van de wereld waarin we nu leven. De duif Lukaku neemt ons mee op een antropologische reis en bezint zich over de rol van de dromen in het leven van deze twee werkende mensen in de stad Gent. 

​​​​​Annelein Pompe is een Nederlandse schilder en filmmaker die in Brussel woont en werkt. Ze studeerde af aan de afdeling Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie (2011) in Amsterdam. Ze nam ook deel aan het Sound Image Culture (s.i.c. programma van 2016, een nomadische werkplaats voor film en antropologie in Brussel. Ze werkte regelmatig mee aan de Stichting Perdu, een stichting voor poëzie en experiment in Amsterdam, en aan de Art-Cinema OFFoff in Gent. De Schaduwwerkers is haar eerste film.

​​​​​​​​​​​​​​Een dag werk van Nina de Vroome
​​​​​​​Tegenover het raam van de filmmaker bouwt een koppel duiven een nest. Ondertussen vegen de overburen hun stoep. Terwijl het werk van de buren vordert, wordt duidelijk dat het werk van de duiven teloorgaat. Maar zijn hun inspanningen werkelijk tevergeefs?​​​

SoundImageCulture - SIC is een werkruimte waar kunstenaars, filmmakers en antropologen ondersteuning kunnen vinden bij het realiseren van hun persoonlijke projecten.

Atelier Graphoui, opgericht in 1979, is een collectief van filmmakers, ‘atelier voor audiovisuele productie’ en ‘centrum van expressie en creativiteit’, erkend door de Federatie Wallonië-Brussel.

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Nederlands Frans
  • Ondertiteling: Engels

De Schaduwwerkers - Annelein Pompe (BE, 2021, DCP, 47')

​​​​​​​​​​​​​​Een Dag Werk - Nina de Vroome (BE, 2015, no dialogue, digitale file, 8′)

Tarieven

Standard

8 -

-26

6 -