‘Diana Krall’

11 Okt.'15
- 20:00

Wallflower World Tour

Op 11 oktober 2015 zal Diana Krall ongetwijfeld de Henry Le Boeufzaal van de Bozar opnieuw inpakken met vier troeven: haar virtuoos pianospel, haar sensuele stem, een handvol klassiekers en -bovenal- haar ravissante en zeer innemende verschijning.

Drie jaar geleden was ze de laatste keer te gast in Brussel, waar ze een propvolle Bozar ontroerde met een selectie uit “Glad Rag Doll”, haar toen net verschenen cd. Niet alleen de fans gingen probleemloos overstag, ook de critici konden toen niet anders dan erkennen dat Diana meesterlijk entertainment met muzikaliteit combineert. De Morgen gaf het concert 4,5 sterren en blokletterde “Diana Krall in uitverkocht Bozar: wat als Tom Waits een blonde jazzpianiste was geweest”. Met haar aardse verhalen tussendoor, “De volgende keer komen jullie gewoon naar mij thuis. Daar kook ik in principe altijd voor mijn gasten. Achteraf voer ik ze wijn tot ze dronken zijn, deel ik partituren uit en uiteindelijk wordt er samen gezongen. Een beetje zoals hier nu”, presenteerde ze zich bovendien als de ultieme gastvrouw: een dame met een uitzonderlijk talent maar zonder kapsones.

In 2013 kreeg ze de concerttent van Gent Jazz muisstil met een solo gebrachte medley van twee Neil Young Klassiekers. De intensiteit waarmee ze zich met die nummers vereenzelvigde, doet ons reikhalzend uitkijken naar de Wallflower CD en Wallflower World Tour.

Haar nieuwe CD Wallflower verschijnt op 3 februari 2015 en bevat een collectie popsongs -van de jaren zestig tot heden- die door Diana op unieke wijze worden vertolkt . Naast een nieuw Paul McCartney nummer (“If I take you home tonight”) vind je er ook klassiekers als “California Dreaming” (The Mamas and the Papas), “Desperado” (Eagles), “Sorry Seems To Be The Hardest Word” (Elton John), “Don’t Dream It’s Over” (Crowded House) en één vergeten Dylan parel (titelnummer “Wallflower”).

Muurbloem of niet, Diana Krall is in eerste instantie een uitmuntende live-performer. Na een Amerikaanse en Canadese tour, zakt ze op 11 oktober 2015 opnieuw naar Brussel af. De band bestaat voor deze tour uit Anthony Wilson (gitaar), Dennis Crouch (bas), Stuart Duncan (viool), Karriem Riggins (drum) en Patrick Warren (Toetsen). Krall zal als vanouds schitteren in het Paleis Voor Schone Kunsten, een kader dat speciaal ontworpen werd voor dames van haar stand.

Diana Krall

piano

Anthony Wilson

gitaar

Karriem Riggins

drums

Stuart Duncan

viool

Patrick Warren

synthesizer

Dennis Crouch

basgitaar