‘Domestik (Domestique) - Adam  Sedlák’

7 Sep.'20
- 20:30

BOZAR OPEN AIR CINEMA X BRIFF

Momenteel is dit evenement volzet. Er zal ter plaatse een wachtlijst met registratie worden aangemaakt voor mensen die geen ticket meer hebben kunnen reserveren.

 

Vertoond in het kader van het Brussels International Film Festival.

​​​​​​​
Roman is een topwielrenner die, gedreven door inzet en discipline, herstelt van een blessure. Om zijn prestaties te verbeteren slaapt hij zelfs in een zuurstoftent in zijn slaapkamer. Een bittere pil voor zijn vrouw Šarlota, die al heel lang een kind wil. Ze verdwalen allebei in hun obsessies en werken zodanig aan hun lichaam dat ze elkaar misschien wel bang maken. Domestik is een sterke film over de destructieve gevolgen van ons egocentrisme en het verlies van het vermogen om te communiceren. 


​​​​​​​Adam  Sedlák is een opkomende Tsjechische filmmaker die verschillende kortfilms heeft gedraaid. Zijn afstudeerproject L.H. werd genomineerd voor een award voor beste studentenfilm. Domestik (2018) is zijn langspeeldebuut en werd in competitie werd vertoond op het internationale filmfestival van Karlsbad. 

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Taal

  • Tsjechisch
  • Ondertiteling: Engels

(2018, CZ/SVK, 116', digital file)

 

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.
​​​​​​​

Een comfortabel deken of een kussen meenemen om warm te blijven wordt aangeraden. De avonden kunnen hier fris zijn. Door de huidige covid-19 situatie kunnen we dit helaas niet zelf verzorgen.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​