Belgian National Orchestra

‘Een French Kiss van Jonas Kaufmann’

2 Juni'20
- 20:00

Belgian National Orchestra

Door de maatregelen in verband met COVID-19 kan dit evenement jammer genoeg niet plaatsvinden. In samenspraak met haar partners zoekt BOZAR een nieuwe datum. Als je al een ticket voor dit evenement hebt gekocht, dan vind je hier alle nodige informatie: https://www.bozar.be/nl/news/165745-covid-19---wat-met-mijn-bezoek-aan-bozar
 

“Ik dacht dat het echt was.” Zo herinnert Jonas Kaufmann zich Puccini’s Madama Butterfly, de eerste opera die hij zag toen hij zeven was. “Ik was er kapot van toen de zangeres die Madama Butterfly speelde, terugkwam voor het applaus, en ze niet meer dood was.”
Jonas Kaufmann, zonder twijfel de beste tenor van zijn generatie, brengt al bijna twee decennia lang talrijke operahelden tot leven. De vrijheid en de reikwijdte van zijn repertoire zijn verbluffend. Zijn bijzonder veelzijdige stem verrukt evenzeer in de lichtere tenorrollen van Verdi en Puccini als in de grote dramatische zang die vereist is bij Wagner. Met zijn recital in Brussel viert Kaufmann de grootse muzikale meesterwerken die het 19e-eeuwse Parijs omvormden tot de wereldhoofdstad van de opera. Zijn selectie van aria’s en duetten bestrijkt dit prachtige tijdperk en bewijst Kaufmann zijn meesterschap in het Franse repertoire.
De internationaal gerenommeerde Franse mezzosopraan Clémentine Margaine vergezelt Kaufmann voor dit unieke concert met het Belgian National Orchestra.

Jochen Rieder
leiding
Jonas Kaufmann
tenor
Clémentine Margaine
mezzosopraan
Programma
Georges Bizet

Opera-aria's

Charles Gounod

Opera-aria's

Fromental Halévy

Opera-aria's

Jules Massenet

Opera-aria's

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL