‘El Año del Descubrimiento - Luis López Carrasco ’

11 Okt.'22
- 18:00

1992 had een triomfjaar moeten worden voor Spanje. Het land stond op het punt zijn moderne nieuwe gezicht aan de wereld te tonen, met de Olympische Spelen in Barcelona en de Expo in Sevilla. In Cartagena, een stadje in het zuidoosten van het land, eindigden enkele rellen en protesten als gevolg van fabriekssluitingen en het de-industrialisatiebeleid echter in het met molotovcocktails in brand steken van het regionale parlement. Een bijna vergeten stukje sociale geschiedenis herleeft in een bar in het Spaanse Cartagena.

El año del descubrimiento ligt in het verlengde van Luis López Carrasco's vorige film El futuro, waarin hij echte en valse beelden afwisselt om scènes uit het verleden na te spelen en de tegenstrijdigheden van Spanjes recente geschiedenis te reconstrueren als de wortels van de huidige maatschappelijke, economische en institutionele crisis. 

Luis López Carrasco (1981, Spanje) is filmmaker, schrijver en beeldend kunstenaar. In 2008 richtte hij samen met Javier Fernández Vázquez en Natalia Marín Sancho het collectief Los Hijos op, een experimenteel film- en documentairecollectief. In 2013 regisseerde López Carrasco de eerste speelfilm van het collectief: El futuro. Zijn werk was te zien op heel wat internationale filmfestivals. 

Films

2022-2023

Close-up: Luis López Carrasco

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Spaans
  • Ondertiteling: Engels Frans

(SP, 2020, DCP, 200')

Tarieven

Standaard

8 -

< 30 jaar

6 -

VT-kaart

6 -

EU Disability card

6 -