Bozar
La Villette

‘Émergences.fr’

29 Jan. →
10 Apr.'22

De nieuwe lichting kunstenaars van Franse bodem

In het kader van het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie brengt Bozar Émergences.fr, voorgesteld door La Villette. De tentoonstelling richt de schijnwerpers op het vakmanschap en de internationale uitstraling van de Franse kunstopleidingen en doet dat aan de hand van een selectie kunstenaars die onlangs in verschillende disciplines zijn afgestudeerd en een uitgesproken visie hebben.


Thema’s als gender, ecologie en onze relatie met technologie staan meer dan ooit centraal bij deze nieuwe generatie kunstenaars. Ze zijn op zoek naar hun eigen identiteit en geven blijk van een enorm verlangen naar verandering. Met hun esthetische en poëtische experimenten willen ze ons overrompelen en dingen in vraag stellen om samen gestalte te geven aan een nieuwe samenleving.


Acht Franse kunst- en designopleidingen zijn vertegenwoordigd: de École nationale supérieure des Beaux-Arts de Paris, de École nationale supérieure des Arts Décoratifs de Paris, Le Fresnoy - Studio national des arts contemporains, de École nationale supérieure de la Photographie, ENSCI - les Ateliers, GOBELINS, La FEMIS en ENSA Paris-Malaquais. De tentoonstelling biedt een uitzonderlijke blik op de creativiteit van de jongste generatie Franse kunstenaars.

Performances

Concerten

Tentoonstellingen

Films

Lezingen & Debatten

Literatuur

Symposium

2021-2022

Focus On France

Praktisch

Locations

Hortahal

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

BOZARLAB

Ravensteinstraat, 23 1000 Brussel

Tarieven

Inschrijving / Inscription

0 -