‘Focus On France’

2021-2022

Via hun gemeenschappelijke inzet voor de Europese integratie konden België en Frankrijk hun reeds lang bestaande onderlinge banden nog nauwer aanhalen. Net nu Frankrijk voor zes maanden het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie heeft overgenomen, is Bozar dan ook verheugd uit te pakken met een breed multidisciplinair programma dat de artistieke vitaliteit van het land in de verf zet.
Een tentoonstelling van de werken van internationale beeldende kunstenaars die recent zijn afgestudeerd aan de meest prestigieuze Franse kunstscholen wordt het centrale evenement van ons programma. Ook transversaliteit komt uitvoerig in de kijker te staan. De cinematografische en literaire aspecten van dit Franse seizoen worden gekoppeld aan twee uitzonderlijke voorstellingen van Boris Charmantz en aan een muzikaal programma dat vier eeuwen aan creatie omvat.
Bereid je voor om uitzonderlijke gasten te ontmoeten zoals Fanny Ardant, Julie Bertuccelli, Gautier Capuçon, Sophie Letourneur, Mathias Enard, Laurence Equilbey Didier Eribon, Olivier Guez, Sélène Saint-Aimé, Leila Slimani, Jean-Yves Thibaudet, het Orchestre National de France, Quatuor Danel en Quatuor Ébène!