Gilbard

‘ERGTV&Gilbard’

27 Okt.'20
- 19:00

Tijdens de dag gewijd aan het kunstenaarscollectief Gilbard, laten we je kennismaken met de recentste wapenfeiten van studenten aan de École de Recherche Graphique (ERG) en hun gasten. ERG TV biedt hen een multidisciplinair platform waarop ze hun vele talenten kunnen botvieren. De studenten van AnimLab verwelkomen voor de gelegenheid Sebastien Delahaye, die in de livestream een workshop zal geven rond de bouw van digitale camera's, Jules Urban, die in de huid kruipt van een toeschouwer en op een kruispunt in het kloppende hart van een nagebouwd Tirana plaatsneemt, en Nathan Saudek, die video's zal streamen over de creatie van videogames.
 

AnimLAB (ERG) toetst tekenkunst, tekst, klank, film, installatie en digitale of analoge performances aan niet-artistieke raakvlakken.
 

Jules Urban ontwikkelde een eigen benadering van de documentairefilm en plaatst daarbij thema's als het lichaam en de leefomgeving centraal. 
 

Nathan Saudek ontwikkelde alternatieve animatietechnieken voor zijn bijdragen aan het programma Nuit directe en de reeks Les contes de l'Est. 
 

Sebastien Delahay is fotograaf en videomaker. Hij bouwt analoge en digitale tools waarmee hij experimentele analoge en digitale beelden vastlegt.
​​​​​​​

Gilbard is een kunstenaarscollectief uit Brussel dat zich vooral bezighoudt met recyclage (van materialen en energie) en actief is in de openbare ruimte.

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Coproductie

  • Gilbard