‘A fiddler on our roof: Renaud Crols & Friends’

5 Sept.'20
- 15:00

BOZAR OPEN AIR MUSIC

Momenteel zijn de concerten volzet. Er zal ter plaatse een wachtlijst met registratie worden aangemaakt voor mensen die geen ticket meer hebben kunnen reserveren.

 

​​​​​​​Renaud Crols (°1983) behaalde zijn eerste prijs viool aan het Koninklijk Conservatorium in Luik. Aanvankelijk speelde hij vooral klassieke kamermuziek, maar zijn avontuurlijke ziel bracht hem mettertijd ook richting jazz, meer specifiek de manouche-stijl. Intussen is hij van alle markten thuis: van Indisch tot Afrikaans, van Bach tot Balkan. Je ziet hem vaak zij aan zij met Tcha Limberger en Les Violons de Bruxelles, met Karim Baggili, maar hij trok ook op met wereldbekende Roemeense groep Taraf de Haïdouks.

Zelfstandige muzikanten als Renaud Crols en vrienden hebben het in coronatijden hard te verduren. Maar ze blijven niet bij de pakken zitten. Zelf was Renaud één van de eerste die de kat aan de bel bond en publiek alarm sloeg. Via sociale media lanceerde hij een crowdfunding-campagne en hij zette zich mee in om de precaire situatie van freelance beroepsmuzikanten onder de aandacht te brengen. 

Op BOZAR Open Air presenteert hij met zijn eigen band muziek uit alle windstreken op het terras van BOZAR met zicht op de stad.

Met hun opzwepende energie vliegt het dak er ongetwijfeld af!

Renaud Crols
viool
Renaud Dardenne
gitaar
Benjamin Clément
gitaar
Boris Schmidt
contrabas

Praktisch

Location

Dakterras Errera

Koningsstraat 10 1000 Brussel

Dit concert wordt covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Het is gratis toegankelijk mits online reservatie. Bij regenweer voorzien we een indoor alternatief.​​​​​​​​​​​​​​