‘Filmconcert: Pierre Bastien & Japanse animatie’

16 Okt.'23

Filmconcert

Pierre Bastien (1953) is een Franse multi-instrumentalist en componist. Hij bouwt al sinds de jaren 70 aan een eigen orkest van muziekmachines uit meccano. Zijn ‘Mecanium’ bestaat uit een reeks van kleine machines die zelf instrumenten van over de hele wereld bespelen. Begeleid door dit hypnotiserend orkest speelt Bastien ook zelf instrumenten tijdens zijn optredens die ook een grote visuele kracht hebben. Samen met de machines creëert hij een uniek sonoor universum. Je kon Bastien en zijn orkest al zien op tentoonstellingen en festivals over de hele wereld.  

  

Liefhebbers kennen deze legendarische kunstenaar met zijn bijzondere staat van dienst al langer maar wij willen hem ook graag introduceren aan een nieuw publiek. Op uitnodiging van Bozar en Nuits Sonores komt Bastien naar Brussel voor enkele bijzonder concerten. In Bozar zal hij samen met zijn orkest een live-soundtrack spelen bij een programma van korte animatiefilms uit de jaren 20 en 30 uit het archief van het National Film Archive of Japan. In animatie kent Japan een lange traditie met een heel eigen taal. Bozar selecteerde een kleine selectie van mooie films uit dit omvangrijke archief. 
 
Kortom, verwacht je aan een bijzonder poëtisch cineconcert waarin de vreugde van het spelen, improviseren en knutselen centraal staat. Kom samen met jouw klas genieten van dit bijzonder eigenzinnige visuele spektakel! 


De leerlingen kunnen:  

✓Geïnspireerd raken door de zelfgebouwde instrumenten van Pierre Bastien 

✓Kennismaken met het universum van een bijzondere kunstenaar 

✓Kennismaken met vroege Japanse animatiefilm 

 

Pierre Bastien
muziek

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Publiek

Onderwijs

Lager Onderwijs

Lager onderwijs (2e en 3e graad)

Tarieven

€ 8 per leerling + één leerkracht gratis per 15 leerlingen

Duur

Concert: 50 min.

Reservatie

Via het aanvraagformulier.

Contact

groups@bozar.be