Visit & Learn

Onderwijs

Met een diverse programmatie die varieert van expo tot muziek, wakkert Bozar graag het artistiek bewustzijn van jouw studenten aan.

Op een leuke en ontspannende manier, laten we hen kennis maken met verschillende kunststromingen en kunstenaars. Met hun eigen ervaringen en leefwereld steeds in het achterhoofd, slaan ze bruggen tussen hun eigen wereld en die van de kunstenaar, de regisseur en de muzikant. In een samenleving die zich elke dag opnieuw uitvindt, kan kunst studenten stimuleren om inclusie en diversiteit te begrijpen, en eigen emoties te ontdekken. Je ontdekt het allemaal in onze waaier aan creatieve activiteiten!

Ontdek het programma 2022-2023 voor kleuter- en lager onderwijs

Ontdek het programma 2022-2023 voor secundair en hoger onderwijs

Praktisch

Je vindt alle tarieven voor activiteiten die geprogrammeerd zijn voor de scholen op de pagina van het evenement zelf, maar er zijn ook andere interessante tarieven voor studenten en leraren, die je terugvindt op de ticketspagina

Reserveringsaanvragen voor schoolgroepen worden gedaan via de inschrijvingsformulieren die je terugvindt op de eventpagina van de activiteit die je wil reserveren.

Schoolgroepen gaan Bozar binnen langs de hoofdingang. Lees hier alles over de toegankelijkheid tot het Paleis voor Schone Kunsten.

Heb je praktische vragen of vragen over ons programma? Wij blijven tot jouw beschikking om je te helpen jouw bezoek zo goed mogelijk voor te bereiden. 

Contacteer ons via groups@bozar.be, of telefonisch van maandag tot vrijdag, van 14u tot 17u op het nummer +32 2 507 83 36

Ons aanbod op maat

FAQ

Een rondleiding boek je minstens drie weken op voorhand. Je kan ook later reserveren, onder voorbehoud.  

Alle andere activiteiten zoals concerten reserveer je wanneer je wil. Let wel, concerten raken vaak snel uitverkocht en boek je dus beter een tijdje op voorhand.  

Laat het ons weten wanneer je reserveert en wij passen het bezoek aan (bezoek voor toekomstige leraren of voor een bepaald thema dat in een cursus wordt behandeld bijvoorbeeld). Aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen om dit te bespreken. 

Bozar biedt rondleidingen aan die aangepast zijn aan hun taalniveau. Dankzij de speciaal opgeleide gidsen van Proforal vzw (FLE) en Huis van het Nederlands Brussel (NT2) kan je genieten van een interactieve, ludieke en gepersonaliseerde rondleiding. Meer informatie op de FLE en NT2-bezoekpagina.

Als je een bezoek wil boeken voor studenten uit het buitenland, laat het ons weten en wij passen het bezoek aan.

Geef ons dan een seintje via groups@bozar.be. Om het comfort en de veiligheid van de bezoekers te garanderen, beperken we het aantal groepen in de tentoonstellingen. Groepen zonder gids zijn daarom verplicht hun bezoek vooraf te reserveren. Vergeet niet dat je de leerlingen van begin tot eind moet vergezellen. De groep mag niet groter zijn dan vijftien personen per leerkracht.  

Klik hier voor meer informatie over rondleidingen in de tentoonstellingen.  

Bozar beschikt niet over een lunchruimte voor groepen. Daarom raden we je deze plek in de buurt aan waar je je boterhammen kan opeten: 

Cafetaria BIP – Brussel Info Plein  

Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel 

Capaciteit: 110 personen 

Van 10:00 tot 18:00 

Reserveren via bipforrent@bip.irisnet.be 

Deze organisaties kunnen je helpen: 

• Lasso, www.lasso.be 

• VGC, www.vgc.be/subsidies-en-dienstverlening/onderwijs 

• Cultuurkuur, www.cultuurkuur.be/subsidies

Voor een schoolbezoek neemt ons team per e-mail contact met je op om je meer informatie te geven over hoe je reservatie terugbetaald of uitgesteld kan worden. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via groups@bozar.be.

Meer weten over onze aanpak?

Lees alles over onze schoolwerking en -projecten.