Visit & Learn

Onderwijs

Elk seizoen heeft Bozar weer een verrassend en rijkgevuld programma op de planning staan, op maat van jouw leerlingen en studenten.

Waarden als inclusie, participatie, kritische geest, diversiteit en emancipatie staan steeds centraal. Beleef samen een interactief concert, rondleidingen, filmvoorstellingen, of ontdek met je leerlingen wat er zich op het snijvlak tussen kunst en wetenschap bevindt. Grasduin hier doorheen het hele programma voor kleuter-, lager, secundair, hoger en buitengewoon onderwijs en deeltijds kunstonderwijs.

Praktisch

Vanaf zaterdag 20 november ben je bij je bezoek aan Bozar opnieuw verplicht een mondmasker dragen (iedereen vanaf 10 jaar) voor alle onze activiteiten, inclusief schoolbezoeken.

Een Covid Safe Ticket (CST) is niet verplicht voor deelnemers van een schoolgroep. Wil je je bezoek annuleren? Dan dien je dit formulier in te vullen, ook in geval van een terugbetaling. Lees alles over het Covid Safe Ticket en andere Covid-19-maatregelen op deze pagina.

Je vindt alle tarieven voor activiteiten die geprogrammeerd zijn voor de scholen op de pagina van het evenement zelf, maar er zijn ook andere interessante tarieven voor studenten en leraren, die je terugvindt op de ticketspagina

Reserveringsaanvragen voor schoolgroepen worden gedaan via de inschrijvingsformulieren die je terugvindt op de eventpagina van de activiteit die je wil reserveren.

Schoolgroepen gaan Bozar binnen langs de hoofdingang. Lees hier alles over de toegankelijkheid tot het Paleis voor Schone Kunsten.

Heb je praktische vragen of vragen over ons programma? Wij blijven tot jouw beschikking om je te helpen jouw bezoek zo goed mogelijk voor te bereiden. 

Contacteer ons via groups@bozar.be, of telefonisch van maandag tot vrijdag, van 14u tot 17u op het nummer +32 2 507 83 36

Ons aanbod op maat

kids Beata Szparagowska

Kleuter- en lager onderwijs

TIJD2018-030-Bozar Marsalis Wynton (c) Saskia Vanderstichele.jpg

Secundair, hoger en deeltijds kunstonderwijs

FAQ

Een rondleiding boek je minstens drie weken op voorhand. Je kan ook later reserveren, onder voorbehoud.  

Alle andere activiteiten zoals concerten reserveer je wanneer je wil. Let wel, concerten raken vaak snel uitverkocht en boek je dus beter een tijdje op voorhand.  

Laat het ons weten wanneer je reserveert en wij passen het bezoek aan (bezoek voor toekomstige leraren of voor een bepaald thema dat in een cursus wordt behandeld bijvoorbeeld). Aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen om dit te bespreken. 

Bozar biedt rondleidingen aan die aangepast zijn aan hun taalniveau. Dankzij de speciaal opgeleide gidsen van Proforal vzw (FLE) en Huis van het Nederlands Brussel (NT2) kan je genieten van een interactieve, ludieke en gepersonaliseerde rondleiding. Meer informatie op de FLE en NT2-bezoekpagina.

Als je een bezoek wil boeken voor studenten uit het buitenland, laat het ons weten en wij passen het bezoek aan.

Geef ons dan een seintje via groups@bozar.be. Om het comfort en de veiligheid van de bezoekers te garanderen, beperken we het aantal groepen in de tentoonstellingen. Groepen zonder gids zijn daarom verplicht hun bezoek vooraf te reserveren. Vergeet niet dat je de leerlingen van begin tot eind moet vergezellen. De groep mag niet groter zijn dan vijftien personen per leerkracht.  

Klik hier voor meer informatie over rondleidingen in de tentoonstellingen.  

Bozar beschikt niet over een lunchruimte voor groepen. Daarom raden we je deze plek in de buurt aan waar je je boterhammen kan opeten: 

Cafetaria BIP – Brussel Info Plein  

Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel 

Capaciteit: 110 personen 

Van 10:00 tot 18:00 

Reserveren via bipforrent@bip.irisnet.be 

Deze organisaties kunnen je helpen: 

• Lasso, www.lasso.be 

• VGC, www.vgc.be/subsidies-en-dienstverlening/onderwijs 

• Cultuurkuur, www.cultuurkuur.be/subsidies

Voor een schoolbezoek neemt ons team per e-mail contact met je op om je meer informatie te geven over hoe je reservatie terugbetaald of uitgesteld kan worden. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via groups@bozar.be.

Gepubliceerd op

Hoe creëren we in crisistijd? Drie S+T+ARTS projecten onder de loep

Alles over David Hockney

Gepubliceerd op

Uit het archief: David Hockney, 1992

We doken in onze archieven naar de zomer van 1992, toen Hockney naar Brussel kwam voor een retrospectieve in het Paleis voor Schone Kunsten.

Bozar Next Generation: 25 jaar

Gepubliceerd op

Maak kennis met de Eerste Laureaat van het Chopinconcours

Ontdek het uitzonderlijke talent van de winnaar van deze hoogstaande muzikale beproeving in het kader van de reeks Bozar Next Generation.

Gepubliceerd op

4th Stream: een inleiding

Tijdens 4th Stream kan je lokale en internationale artiesten ontdekken die de grenzen van de jazz opzoeken en overschrijden.

Gepubliceerd op

Mary Beard: classica zonder complexen

In gesprek met Annelies Beck

- By Lotte Poté

Gepubliceerd op

Mohamed Briouel & Kudsi Erguner: herbeleef het concert

Bozar bracht twee levende legendes van de Arabisch-Andalusische en Ottomaanse muziek samen op 11 november 2021.

Gepubliceerd op

Een dubbelinterview tussen twee oevers

Het project Halaqat wil de banden tussen de Arabische wereld en Europa versterken.

Gepubliceerd op

Er groeit iets bij Bozar

In de aanloop naar de STARTS Prize ’21 tentoonstelling bij Bozar, werd er voor een van de vele kunstprojecten een tijdelijk laboratorium opgezet in Bozar.

STARTS 4 WATER

Gepubliceerd op

Dit zijn de winnaars van de STARTS4Water oproep

Supremes NTM

Gepubliceerd op

Bozar eert Franse rapgroep NTM met filmscreening en afterparty

Meer weten over onze aanpak?

Lees alles over onze schoolwerking en -projecten.