Visit & Learn

Onderwijs

Elk seizoen heeft Bozar weer een verrassend en rijkgevuld programma op de planning staan, op maat van jouw leerlingen en studenten.

Waarden als inclusie, participatie, kritische geest, diversiteit en emancipatie staan steeds centraal. Beleef samen een interactief concert, rondleidingen, filmvoorstellingen, of ontdek met je leerlingen wat er zich op het snijvlak tussen kunst en wetenschap bevindt. Grasduin hier doorheen het hele programma voor kleuter-, lager, secundair, hoger en buitengewoon onderwijs en deeltijds kunstonderwijs.

Praktisch

Je vindt alle tarieven voor activiteiten die geprogrammeerd zijn voor de scholen op de pagina van het evenement zelf, maar er zijn ook andere interessante tarieven voor studenten en leraren, die je terugvindt op de ticketspagina

Reserveringsaanvragen voor schoolgroepen worden gedaan via de inschrijvingsformulieren die je terugvindt op de eventpagina van de activiteit die je wil reserveren.

Schoolgroepen gaan Bozar binnen langs de hoofdingang. Lees hier alles over de toegankelijkheid tot het Paleis voor Schone Kunsten.

Heb je praktische vragen of vragen over ons programma? Wij blijven tot jouw beschikking om je te helpen jouw bezoek zo goed mogelijk voor te bereiden. 

Groups@bozar.be 

T +32 2 507 83 36 

Ons aanbod op maat

kids Beata Szparagowska

Kleuter- en lager onderwijs

TIJD2018-030-Bozar Marsalis Wynton (c) Saskia Vanderstichele.jpg

Secundair, hoger en deeltijds kunstonderwijs

FAQ

Een rondleiding boek je minstens drie weken op voorhand. Je kan ook later reserveren, onder voorbehoud.  

Alle andere activiteiten zoals concerten reserveer je wanneer je wil. Let wel, concerten raken vaak snel uitverkocht en boek je dus beter een tijdje op voorhand.  

Laat het ons weten wanneer je reserveert en wij passen het bezoek aan (bezoek voor toekomstige leraren of voor een bepaald thema dat in een cursus wordt behandeld bijvoorbeeld). Aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen om dit te bespreken. 

Bozar biedt rondleidingen aan die aangepast zijn aan hun taalniveau. Dankzij de speciaal opgeleide gidsen van Proforal vzw (FLE) en Huis van het Nederlands Brussel (NT2) kan je genieten van een interactieve, ludieke en gepersonaliseerde rondleiding. Meer informatie op de FLE en NT2-bezoekpagina.

Als je een bezoek wil boeken voor studenten uit het buitenland, laat het ons weten en wij passen het bezoek aan.

Geef ons dan een seintje via groups@bozar.be. Om het comfort en de veiligheid van de bezoekers te garanderen, beperken we het aantal groepen in de tentoonstellingen. Groepen zonder gids zijn daarom verplicht hun bezoek vooraf te reserveren. Vergeet niet dat je de leerlingen van begin tot eind moet vergezellen. De groep mag niet groter zijn dan vijftien personen per leerkracht.  

Klik hier voor meer informatie over rondleidingen in de tentoonstellingen.  

Bozar beschikt niet over een lunchruimte voor groepen. Daarom raden we je deze plek in de buurt aan waar je je boterhammen kan opeten: 

Cafetaria BIP – Brussel Info Plein  

Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel 

Capaciteit: 110 personen 

Van 10:00 tot 18:00 

Reserveren via bipforrent@bip.irisnet.be 

Deze organisaties kunnen je helpen: 

• Lasso, www.lasso.be 

• VGC, www.vgc.be/subsidies-en-dienstverlening/onderwijs 

• Cultuurkuur, www.cultuurkuur.be/subsidies

Vanaf het begin van het schooljaar 2021 worden schooluitstappen opnieuw toegestaan door de Vlaamse Gemeenschap en de Federatie Wallonië-Brussel. Deze schoolactiviteiten zijn georganiseerd met inachtneming van de gezondheidsmaatregelen en het protocol voor de culturele sector. Ontek hier onze tips en regels voor een vlot en comfortabel bezoek.

Voor een schoolbezoek neemt ons team per e-mail contact met je op om je meer informatie te geven over hoe je reservatie terugbetaald of uitgesteld kan worden. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via groups@bozar.be.

Gepubliceerd op

Wat zou jij tegen je cellen willen zeggen?

Gepubliceerd op

Anne Daems, Tuinkamer

Maak kennis met Anne Daems, een artiest van eigen bodem die schoonheid ontdekt in de details van het alledaagse leven.

Gepubliceerd op

Jacques Moeschal. Architecture Sculptures

Bozar duikt in de archieven van architect en beeldhouwer Jacques Moeschal. Zijn gigantische betonnen beeldhouwwerken doen vast een belletje rinkelen.

Gepubliceerd op

4 niet te missen strijkkwartetten

Welk strijkkwartet past bij jou? Bozar geeft je enkele tips voor volgend seizoen.

Afropolitan weekend sisterhood

Gepubliceerd op

Herbeleef het Afropolitan Weekend

Het Afropolitan Weekend zit er op! Het is tijd om alvast terug te blikken, én jullie hebben nog een boeiende talk van ons tegoed.

Afropolitan weekend campagnebeeld

Gepubliceerd op

5 redenen om naar het Afropolitan Weekend te gaan

Van 9 tot 11 juli strijken bezielers en liefhebbers van de Afropolitaanse cultuur weer neer bij Bozar.

City scape kunstberg NGP!

Gepubliceerd op

Ontmoeting tussen David Helbich en de jonge deelnemers van Next Generation, Please!

De jonge deelnemers volgden een workshop met kunstenaar David Helich, auteur van de twee volumes van Belgian Solutions.

Order of Operations

Gepubliceerd op

Kunst en wiskunde voor de volgende generaties

De wiskundig-artistieke expo Order of Operations wil de volgende generaties bewust maken van de schoonheid en relevantie van wiskunde.

Gepubliceerd op

Ons dakterras is gerestaureerd!

Gepubliceerd op

Open call voor een audiovisueel residentieprogramma met een focus op documentairefilm

Meer weten over onze aanpak?

Lees alles over onze schoolwerking en -projecten.