Visit & Learn

Onderwijs

Om kunst en creativiteit te verankeren in het nationale onderwijscurriculum schakelt Bozar topartiesten in en biedt het scholen onvergetelijke educatieve ervaringen.

Docenten en hun leerlingen vormen een belangrijke doelgroep voor Bozar. Jaarlijks bereiken we meer dan 25.000 bezoekers op onze evenementen, van rondleidingen en interactieve concerten tot inleidingen, ontmoetingen en activiteiten op maat. Ze richten zich zowel op degenen die ons artistieke huis voor het eerst bezoeken als op degenen die alle hoeken van het gebouw willen ontdekken tijdens een uitgebreide rondleiding door Horta. Bozar biedt 'live' ervaringen die aansluiten bij de leefwereld van jongeren, historische thema's actualiseren, de nieuwsgierigheid bevorderen en uitnodigen om nieuwe artistieke trends en muziekgenres te ontdekken. Grasduin in ons aanbod voor kleuter- en lager onderwijs; of voor secundair, hoger onderwijs en deeltijds kunstonderwijs.

Praktisch

Je vindt alle tarieven voor activiteiten die geprogrammeerd zijn voor de scholen op de pagina van het evenement zelf, maar er zijn ook andere interessante tarieven voor studenten en leraren, die je terugvindt op de ticketspagina

Reserveringsaanvragen voor schoolgroepen worden gedaan via de inschrijvingsformulieren die je terugvindt op de eventpagina van de activiteit die je wil reserveren.

Schoolgroepen gaan Bozar binnen langs de hoofdingang. Lees hier alles over de toegankelijkheid tot het Paleis voor Schone Kunsten.

Heb je praktische vragen of vragen over ons programma? Wij blijven tot jouw beschikking om je te helpen jouw bezoek zo goed mogelijk voor te bereiden. 

Contacteer ons via groups@bozar.be, of telefonisch van maandag tot vrijdag, van 14u tot 17u op het nummer +32 2 507 83 36

Ons aanbod op maat

FAQ

Een rondleiding boek je minstens drie weken op voorhand. Je kan ook later reserveren, onder voorbehoud.  

Alle andere activiteiten zoals concerten reserveer je wanneer je wil. Let wel, concerten raken vaak snel uitverkocht en boek je dus beter een tijdje op voorhand.  

Laat het ons weten wanneer je reserveert en wij passen het bezoek aan (bezoek voor toekomstige leraren of voor een bepaald thema dat in een cursus wordt behandeld bijvoorbeeld). Aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen om dit te bespreken. 

Bozar biedt rondleidingen aan die aangepast zijn aan hun taalniveau. Dankzij de speciaal opgeleide gidsen van Proforal vzw (FLE) en Huis van het Nederlands Brussel (NT2) kan je genieten van een interactieve, ludieke en gepersonaliseerde rondleiding. Meer informatie op de FLE en NT2-bezoekpagina.

Als je een bezoek wil boeken voor studenten uit het buitenland, laat het ons weten en wij passen het bezoek aan.

Geef ons dan een seintje via groups@bozar.be. Om het comfort en de veiligheid van de bezoekers te garanderen, beperken we het aantal groepen in de tentoonstellingen. Groepen zonder gids zijn daarom verplicht hun bezoek vooraf te reserveren. Vergeet niet dat je de leerlingen van begin tot eind moet vergezellen. De groep mag niet groter zijn dan vijftien personen per leerkracht.  

Klik hier voor meer informatie over rondleidingen in de tentoonstellingen.  

Bozar beschikt niet over een lunchruimte voor groepen. Daarom raden we je deze plek in de buurt aan waar je je boterhammen kan opeten: 

Cafetaria BIP – Brussel Info Plein  

Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel 

Capaciteit: 110 personen 

Van 10:00 tot 18:00 

Reserveren via bipforrent@bip.irisnet.be 

Deze organisaties kunnen je helpen: 

• Lasso, www.lasso.be 

• VGC, www.vgc.be/subsidies-en-dienstverlening/onderwijs 

• Cultuurkuur, www.cultuurkuur.be/subsidies

Meer weten over onze aanpak?

Lees alles over onze schoolwerking en -projecten.