Naar aanleiding van de brand in het Paleis voor Schone Kunsten op 18 januari, werd de tentoonstelling All I Want uitgesteld. De planning met de activiteiten van het transversale programma wordt momenteel herbekeken. Neem daarom regelmatig een kijkje op onze website om niets te missen. We houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte! ​​​​​​​

 

Op 1 januari 2021 nam Portugal het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie over. In de loop van de komende zes maanden zal het land nadrukkelijk streven naar een sociaal, veerkrachtig, groen en echt wereldwijd Europa, waarbij het zich laat leiden door principes en waarden van solidariteit, gelijkheid, convergentie en cohesie.
 Als internationaal cultuurhuis wil BOZAR deze kans aangrijpen om de rijke historische en hedendaagse Portugese kunst onder de loep te nemen, door de unieke lens van vrouwelijke kunstenaars. Het programma werd samen met de Calouste Gulbenkian Foundation uitgewerkt, met als brandpunt All I Want. Portugese vrouwelijke kunstenaars van 1900 tot 2020, een expo over de belangen, de zorgen en de strijd die Portugese vrouwelijke kunstenaars in de afgelopen eeuw hebben gevoerd als burgers, individuen en actieve kunstenaars. De tentoonstelling belicht de totstandkoming van de innovatieve, thematische kunsttaal die deze vrouwelijke kunstenaars ontwikkelden, in hun zoektocht naar een rechtvaardige plaats in de academische wereld, naar autonomie en vrijheid, en naar institutionele, commerciële en sociale erkenning als kunstenaar.

De universele thema's van de tentoonstelling zijn het startpunt van een omvangrijk, divers, transversaal en multidisciplinair programma. Elke activiteit zoomt vanuit een andere invalshoek in op de tentoonstelling, met performances van Tiago Rodrigues en Raquel Castro, filmvertoningen van en in aanwezigheid van Teresa Villaverde en Filipa Cesar, een concert van Margarida Garcia en Susana Silva in de tentoonstellingsruimte, een literaire avond met als thema “een vrouwelijke Pessoa”, een duik in de architectuur van onder anderen Patricia Barbas en Cristina Guedes, een rijk debat met kunstenaars, activisten en beleidsmakers ter ere van Internationale Vrouwendag, podcasts, en nog veel meer.