Les Grandes Conférences Catholiques

‘François Sureau’

16 Nov.'21
- 20:30

Is literatuur nog gevaarlijk? 

Hij studeerde aan de ENA, de École Nationale d’Administration, werd auditeur bij de Raad van State, vervolgens advocaat en diende ook zestien jaar als officier in het Vreemdelingenlegioen. Nu is François Sureau schrijver en lid van de Académie française.

De titel die François Sureau voor zijn lezing heeft gekozen, is: Is literatuur nog gevaarlijk? 

‘De buitenwereld lijkt meer gevaren te herbergen waar de literatuur nooit zal aan kunnen tippen: grote natuurrampen, de zware politieke misdrijven van de 20e eeuw, de ingrijpende schokken die de wereld nu in de ban houden en de sombere vooruitzichten als gevolg van de klimaatopwarming. Het lijkt wel alsof het leven de kunst en vooral de meest tragische kunst imiteert,’ zo zegt hij.

Maar volgens François Sureau blijft literatuur wel degelijk gevaarlijk wanneer ze zich blijft verzetten tegen de controle van het bewustzijn. De literatuur verdedigt het recht om te dromen, ze is een vrijhaven voor de vrijheid. Ze staat boven de morele eisen in een tijdperk waarin men weigert te vergeten en te vergeven.

Lezingen & Debatten

Hosted Events

2021-2022

Les Grandes Conférences Catholiques

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Wie zijn abonnement wil hernieuwen kan dat rechtsreeks doen, via de ticketbalie van het Paleis voor Schone Kunsten Brussel, door op deze link te klikken: abonnement hernieuwen. U kunt de ticketbalie ook telefonisch bereiken op 02/507 82 00 (van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 17 uur), voor onze abonnees zal de ticketbalie ook uitzonderlijk geopend zijn op de volgende maandagen: 14.06.2021, 21.06.2021 en 28.06.2021.

Hebt u vragen of lukt er iets niet, aarzel dan niet om contact met hen op te nemen, telefonisch op 02/507 82 00 of per mail op tickets@bozar.be.
Abonnees van het vorig seizoen kunnen hun huidige plaatsen opnieuw reserveren, ze krijgen voorrang tot 15 juli 2021.
​​​​​​​

Als u nog nooit een abonnement hebt gehad, kunt u zich abonneren via volgende link vanaf 01 september : abonnement of telefonisch op 02/507 82 00.

De aanvragen zullen in volgorde van ontvangst behandeld worden.