‘Grigory Sokolov plays for Amnesty International’

12 Dec.'23
- 20:00

Mozart & Bach

Wegens gezondheidsproblemen is het concert van Grigory Sokolov spijtig genoeg geannuleerd. We wensen hem een spoedig herstel. Als je een of meerdere tickets voor dit concert hebt gekocht, word je per e-mail gecontacteerd.

Grigory Sokolov heeft een bijzondere band met het Belgische publiek. We zijn blij de maestro elk jaar opnieuw te mogen verwelkomen om mooie muziekmomenten te delen. Op 12 december staat er ons weer zo'n magisch moment te wachten, wanneer Grigory Sokolov zijn programma opbouwt rond de muziek van Mozart. Spanning maakt in zekere zin deel uit van het spel, aangezien hij, zoals gewoonlijk, zijn keuze van werken voor zich houdt en slechts een tipje van de sluier oplicht. Er zit niets anders op dan te wachten tot het begin van het seizoen om het volledige programma te kennen! Zijn recente concerten in Bozar hebben ons er opnieuw van overtuigd dat Sokolov een van de grootste pianisten van vandaag is en dat zijn innerlijke wereld, die hij in muziek omzet, een onuitputtelijke bron van inspiratie is.

Amnesty International is een wereldwijde beweging die opkomt voor mensenrechten. Op 10 december 2023 is het 75 jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd opgesteld. Een hele reeks rechten zijn gebaseerd op deze referentietekst, die ook vandaag beschermd moeten worden. Grigory Sokolov benadrukt het belang dat hij hecht aan mensenrechten en de verdediging ervan door een recital te geven geven ten voordele van Amnesty International twee dagen na de verjaardag van de verklaring.

Grigory Sokolov
piano
Programma
Johann Sebastian Bach

Vier duetten, BWV 802-805

Johann Sebastian Bach

Partita voor klavier nr. 2, BWV 826

Wolfgang Amadeus Mozart

Sonate voor piano nr. 13, KV 333/315c

Wolfgang Amadeus Mozart

Adagio in B klein, KV 540

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Tarieven

Standaard

22 - 44 - 60 - 78 -

< 30 jaar

11 - 22 - 30 - 39 -

Kaart : Verhoogde tegemoetkoming / EU Disability

11 - 22 - 30 - 39 -

Rolstoel

10 -

Begeleider rolstoel

10 -

Artikel 27 ***

0 -

Paspartoe***

0 -