Bozar
Arty Farty Brussels

‘Hania Rani & Dobrawa Czocher - Max Cooper & Bruce Brubaker "Glassforms"’

6 Okt.'21
- 20:00

De eerste muzikale avond van Nuits sonores & European Lab Brussels plaatst een minimalistische en elektroakoestische benadering van de piano centraal. De gastartiesten putten hun inspiratie uit het oeuvre van modernistische en minimalistische componisten als John Cage en Philip Glass, en nemen je mee op reis doorheen je eigen verbeelding, met bedwelmende herhalingen en filmische sferen.

In 2020 brachten de Londense electroproducer Max Cooper en de Amerikaanse artiest en pianist Bruce Brubaker een quatre-mainsalbum uit met als titel Glassforms. Met de muziek van Philip Glass als vertrekpunt, nam het duo in de Philharmonie de Paris uiteenlopende werken op van de minimalistische componist, afgewisseld met een reeks preludes. In Glassforms genereert Cooper digitale klanken op basis van de interpretatie van Brubaker op de piano. Het resultaat is een nieuw organisch en experimenteel werk dat het midden houdt tussen akoestische klanken en synthesizermuziek.

Pianiste Hania Rani en celliste Dobrawa Czocher studeerden beiden aan de Frederic Chopin-muziekuniversiteit van Warschau en traden vervolgens in de voetsporen van Duitse neoklassieke componisten als Max Richter, Nils Frahm en Hauschka. De twee muzikantes zetten een klassiek instrumentarium en herhalende motieven in om een subtiel betoverende wereld te scheppen. Met behulp van impressionistische technieken, atmosferische pedaaltonen en heerlijke melodieën schetsen Hania Rani en Dobrawa Czocher een esthetische wereld waar het gerenommeerde Duitse klassieke-muzieklabel Deutsche Grammophon inmiddels al voor is gezwicht.

Concerten

Elektronische Muziek

Festival

6 → 10
Okt.'21

Nuits Sonores & European Lab Brussels

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Geluidsniveau

Niveau 3 ≤ 100 db. Gratis oordopjes.

Tarieven

Standard

26 -