Les Grandes Conférences Catholiques

‘Hervé Gaymard et Michel Winock’

1 Feb.'21
- 20:30

Charles de Gaulle, een man in de geschiedenis

Hervé Gaymard, gewezen minister en voorzitter van de Fondation Charles de Gaulle, wil de herinnering aan generaal De Gaulle levendig houden. Hij blijft dan ook de jongere generaties begeesteren naar het voorbeeld van de gewezen Franse president. Michel Winock is historicus en is gespecialiseerd in de geschiedenis van de Franse republiek en de intellectuele en politieke verschuivingen in Frankrijk. Hij geeft les aan de Parijse school voor politieke wetenschappen Sciences Po. Zijn boek Charles de Gaulle: un rebelle habité par l'histoire verscheen in 2019 bij Gallimard en werd eensluidend met lof onthaald.
Het jaar 2020 betekent voor generaal De Gaulle een drievoudige verjaardag: hij werd precies 130 jaar geleden geboren, overleed 50 jaar geleden en riep 80 jaar geleden, op 18 juni 1940, zijn volk op om zich te blijven verzetten.

​​​​​​​Die drievoudige verjaardag vieren Hervé Gaymard en Michel Winock met hun lezing: 
Charles de Gaulle, een man in de geschiedenis.

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Als u uw abonnement wilt verlengen, of bent u geen abonnee, maar wenst u een nieuw abonnement, gelieve dan het secretariaat van Grandes Conférences Catholiques te contacteren via gcc@grandesconferences.be of per telefoon 02 543 70 99  (alle weekdagen van 9u tot 12u)