‘Hommage aan Annie Ernaux’

1 Feb.'23
- 19:30

Drie schrijfsters en een film nemen je mee naar het hart van het werk van de Nobelprijswinnaar

Bozar brengt een eerbetoon aan Annie Ernaux, winnares van de Nobelprijs voor Literatuur 2022 “voor de moed en klinische scherpte waarmee zij de wortels, vervreemdingen en collectieve beperkingen van het persoonlijke geheugen blootlegt”. Journalist Pascal Claude belicht samen met de Belgische schrijfsters Myriam Leroy, Nathalie Skowronek en Caroline Lamarche het belang van haar werk en de invloed die ze hiermee op hen heeft. Rokus Hofstede stelt ook zijn Nederlandse vertaling van Ernaux’ laatste werk Le Jeune Homme voor, met als titel De jonge man. Tot slot volgt er een projectie van J'ai aimé vivre là door Régis Sauder, met de samenwerking en teksten van Annie Ernaux.  

Pascal Claude is journalist en presentator bij La Première/RTBF. 

Myriam Leroy is journalist en schrijver. Haar eerste roman Ariane was een groot succes. Le Mystère de la femme sans tête is haar laatste boek. 

Nathalie Skowronek is de auteur van een familietrilogie en een essay over de herinnering aan de Shoah. Haar boek La carte des regrets won de literatuurprijs van de Europese Unie 2020.  

Caroline Lamarche is de winnaar van de Prix Goncourt de la nouvelle 2019 en de Prix quinquennal de la Fédération Wallonie-Bruxelles voor haar oeuvre.  

Rokus Hofstede, vertaler van Ernaux, Bourdieu en Proust, kreeg de prestigieuze Martinus Nijhoffprijs.  

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Annie Ernaux zal niet aanwezig zijn op dit evenement.

Tarieven

Standaard

12 -

< 30 jaar

10 -

VT-kaart

10 -

EU Disability card

10 -

Groepen > 15 pers.

10 -