Zonzo compagnie

‘HUSH - Henry's dream machine’

7 Nov.'21

Een duik in de wereld van Henry Purcell

Zonzo Compagnie verovert de wereld met wonderlijke voorstellingen die de wereld van een unieke muzikant of componist als uitgangspunt hebben. Bach, Miles Davis, Thelonious Monk, Luciano Berio en John Cage passeerden al de revue. De Engelse barokcomponist Henry Purcell is de volgende in de rij.

Via een miniatuurversie van een oud theater duiken we de wereld van Henry Purcell in. Terwijl Henry als luchtgeest het spektakel gadeslaat, opent een zangeres de poorten naar de verbeelding. Ze neemt je mee in droombeelden of 'masques' die Purcell creëerde voor het theater. We horen de echo van Shakespeare's  Midzomernachtsdroom en De Storm, King Arthur is van de partij en ook Queen Mary's muziek klinkt. Tot HUSH weergalmt en we het zwijgen worden opgelegd. Een accordeonist en een luitist laten de muziek van Purcell schitteren in unieke arrangementen. Met melodieën en akkoorden nemen ze je mee door het barokke landschap van de zeventiende-eeuwse componist. Om Henry’s magische universum te vertolken, zet een Belgisch-Canadees team in op een wonderlijke, multimediale ervaring.


Credits:

LIESELOT DE WILDE en JULIE CALBETE sopraan ANNE NIEPOLD en BENJAMIN MACKE accordeon JAN VAN OUTRYVE luit HENRY PURCELL (arrangementen Jan Van Outryve en Anne Niepold) muziek WOUTER VAN LOOY regie & decor NELE FACK video JOHANNA TRUDZINSKI kostuums JO THIELEMANS sound design MÉLANIE DUMONT dramaturgie MARCELLE HUDON advies visueel concept ARTHUR DE VUYST techniek

Concerten

Met kinderen en jongeren

7 Nov.'21
- 13:00

BIG BANG Festival

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Publiek

Met kinderen en jongeren

Vanaf 6 jaar

Tarieven

Standard

8 -