‘Kan kunst op voorschrift ons weer gezond maken?’

24 Juni'21
- 19:30

met Dirk De Wachter, Luc Van Gorp, Kristine Timperman, Nils Fietje, Anne-Mie Van Kerckhoven en Julie Rodeyns

Als de coronacrisis één ding duidelijk heeft gemaakt, dan is het dat we niet zonder kunst en cultuur kunnen om overeind te blijven in deze verwarrende en bedreigende wereld. De voorbije maanden verslonden we boeken, gaven we ons over aan bingewatchen of haalden we oude vinylplaten uit de kast. Ondertussen telden we de dagen af tot we weer naar de theaters en de concertzalen konden gaan. 
Maar kan kunst ons écht genezen? Zouden onze dokters beter een boek of een film voorschrijven in plaats van pillen wanneer we depressief of radeloos zijn of een dierbare verloren hebben? Het idee lijkt vergezocht, maar in Groot-Brittannië en Nederland wint deze ‘medische’ praktijk aan belang. 
Bozar verdiept zich al een jaar in deze boeiende materie en wil graag het debat hierover op gang brengen. Daarvoor nodigen we een reeks interessante sprekers uit, waaronder Dirk De Wachter, Luc Van Gorp, Kristine Timperman, Nils Fietje, Anne-Mie Van Kerckhoven en Julie Rodeyns.

 

Dit panelgesprek wordt opgenomen en zal later online worden geplaats met Franse en Engelse ondertitels.

 

Dit debat vindt plaats in het kader van het project Art & Well-being, dat medegefinancierd wordt door het programma Creative Europe van de Europese Unie.

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Nederlands

Tarieven

Standard

10 -

-26

8 -

Steun

  • Creative Europe Programme of the European Union

In het kader van

  • Art&well-being