‘Kapwani Kiwanga’

Nu →
10 Maa.'24

Rootwork

Parallel aan de tentoonstelling Victor Horta en de grammatica van de art nouveau creëerde de Frans-Canadese kunstenaar Kapwani Kiwanga nieuw werk op uitnodiging van Bozar: een vloerkleed met een decoratief bloemenpatroon dat de titel Rootwork kreeg. De decoratieve allure van dit tapijt is geïnspireerd door de art nouveau en zinspeelt op gedeelde geschiedenissen tussen gebieden waar botanische soorten voorkwamen die in België werden ingevoerd.
Kapwani Kiwanga is een conceptuele multimediakunstenaar die werkt met verschillende materialen en media, waaronder sculptuur, installatie, fotografie, video en performance. Haar kunst is vaak gebaseerd op archiefonderzoek. Kiwanga richt zich niet alleen tot het verleden, maar ook tot de toekomst.
Kiwanga was de inaurugale winnaar van de Frieze Artist Award (2018); de Sobey Prize for the Arts (Canada 2018), de Prix Marcel Duchamp (2020) en de Zürich Art Prize (2022). Ze is een 2023 Guggenheim Fellow en was een Radcliffe Fellow aan Harvard University in 2022-23. Eerder dit jaar opende ze een monumentale installatie in het Capc Musée d'art contemporain Bordeaux alsook haar eerste grote overzichtstentoonstelling in het Kunstmuseum Wolfsburg. Deze herfst toont ze werk in de Fundação de Serralves, Porto en in 2024 zal ze Canada vertegenwoordigen op de Biënnale van Venetië.

Lezingen & Debatten

Festival

Maatschappij & actualiteit

Global Music

Met kinderen en jongeren

29 Feb. →
3 Maa.'24

Afropolitan Festival 2024

Praktisch

Location

Raadzaal

Partners

Steun